“Atık Su Arıtma Tesisini revize edip çalıştıracağız”

7 Ekim 2020 14:56

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Belediye Meclisi’nin ekim ayı ilk toplantısında meclis üyelerine bilgilendirme yaptı. Çalışmaları devam eden projeler ve Şırnak gezisi hakkında Meclisi bilgilendiren Başkan Başdeğirmen, şehirde kötü kokuya neden olan Belediye Atık Su Arıtma Tesisi’nin tamamen çalışır duruma getirilmesi için hazırlık yaptıklarını anlattı. Başdeğirmen, şu açıklamalarda bulundu:

“Şehrimizde koku sorununa neden olan bir konu. Belediyemiz atık su arıtma tesisinin çalışmaması, yetersiz olması. Bu konuda 2 proje geldi. İller Bankası ile DSİ’den proje istedik. Birisi tesisin yeniden yapılması, diğeri revize edilmesi. Yeni bir tesis yapmanın maliyeti şu an 120 milyon TL. Revize ise 60-80 milyon TL arasında.

En doğruyu bulmak için teknik çalışmamız oldu. Kayseri’deki tesisi gezdik. Müthiş bir arıtma tesisi. Bilgi aldık. Projelerimizi sunmuştuk. Çalışmışlar, brifing verdiler. Belediye Başkanımız bize eşlik etti, yardımcı oldu. Konya Belediye Başkanımızın misafiri olduk. İstişare ettik. Revize etmek istiyoruz. 2023’de Karacaören içme suyu Antalya Büyükşehire geçiyor. Fosfor ayrımı isteniyor. Yeni cihazlar gerekiyor. Cihazlar çalışmıyor. Yenilemek zorundayız. Arazi içinde eskiyi yenilemek ve 2035’e kadar yeterli olması için çalışacağız. Çözüm odaklı bir çalışma içindeyiz. İnşallah projelendirip başlamak istiyoruz. Tesisi tamamen çalışır hale getirmek bizim meclisimize nasip olacak.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1561 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...