“Şırnak, modern ve güvenli bir şehir”

7 Ekim 2020 15:08

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, meclis toplantısında meclis üyelerine Şırnak’a yaptığı kardeş belediye ziyaretinden bahsetti. Şırnak’ın eski Şırnak olmadığının dile getiren Başdeğirmen, “Bir Batı şehri kadar, Isparta kadar güvenli ve modern bir şehir olmuş” dedi. Başkan Başdeğirmen, şöyle konuştu:

“Şırnak’a kardeş beleye ziyaretinde bulunduk. Nasıl şartlarda yaşadıklarını gördük. Artık orada güvenlik sağlanmış. Isparta kadar güvenli bölge. Geceleri rahatça gezdik, yollardan geçtik. Batı’daki iller kadar güvenli şehir. Vatandaşlar mutlu, çocuklar oynuyor.

Ancak önemli desteklere ihtiyaçları var. Şırnak, Hendek olayları ile meşhur olmuştu. Eski hali ile yeni halini gösterdiler. Eski hali depremden çıkmış gibiydi. Evi ya da dükkanı yıkılan herkese lüks daire verilmiş. Artık dağa çıkan yok diyorlar. Cudi dağında bir tane terörist kalmadığı söylendi. Kardeşiz mesajımızı verdik.

Şenoba’da bir okulda Ispartalı bir öğretmenimiz varmış. Gitmeden aramıştım. İhtiyaçlarını öğrenmiştik. Buradan götürdük okulunda ziyaret ettik. Öğrencilere hediyeler verdik. Çocuk oyun parkları yaptık. Şırnak’ta 3 tane çocuk oyun parkı yaptık, açılışını biz yaptık. Çocuk oyun parkı onları mutlu etti. Ispartamız adına iyi bir imaj bıraktık. O bölgede halk her zaman koruyucu olmuş. Devletimizin yanında olmuşlar. Onların sayesinde daha az şehit vermişiz. En çok sivil şehit veren kent; Şırnak. Allah onlardan razı olsun. Artık buraya turist gelsin istiyorlar. Oraları görmek lazım.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1352 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...