LEVENT DOĞAN KÖŞE YAZISI // Isparta 32 Spor şeytanın bacağını kırmalı

13 Ekim 2020 15:33

Misli 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Isparta 32 Spor, ligdeki 4. maçında İstanbul temsilcisi Şile Yıldızspor’la deplasmanda oynadığı maçta 1-1 berabere kalarak deplasmandan 1 puanla döndü. Şile Yıldızspor maçın başında Arda Can’ın golüyle öne geçerken, pembe-yeşilliler, 29. dakikada Emir Kaan Gültekin’le eşitliği yakaladı.

Hedef: 2. Lig parolasıyla çıkılan yolda Isparta 32 Spor, henüz galibiyetle tanışamadı. Sezon başında planlama tam anlamıyla doğru yapılmadı.  İlk 4 haftada 3 gol atıp kalesinde 6 gol gören bir takım vardı.  Maç eksikliği olan ve geldikleri takımlarında alternatif oyuncu konumunda bulunan futbolcuları ‘kurtarıcı’ diye transfer etmek hayalden başka bir şey değildi. Ancak takımın transferlerini yapan kim ise vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Bu isimler, geçtiğimiz yıl da bir takıma aynı isimleri götürmüş ve futbolcular üzerinden paralarını kazanmışlardı. Bu isimleri kulübe kim ve kimler dahil etti, bu da ayrı bir eleştiri konusu.

İlk 2 haftadaki mağlubiyeti takiben Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu ile yolların ayrılmasının ardından geçtiğimiz yıl Kestelspor’u çalıştıran Teknik Direktör Hakan Hayati Karaca ile anlaşılmıştı. Karaca’lı Ispartaspor, geçtiğimiz hafta İçel İdmanyurduspor’la golsüz berabere kalmıştı.

Gelelim bu haftaya: Şile Yıldızspor bu ligin en ilginç takımlarından biri. Teknik Direktör Ufuk Uysal’ın çalıştırdığı İstanbul temsilcisi yenilgi yüzü görmedi. Ligin favori ekiplerinden Osmaniye’yi 10 kişi yendiler.

Karşılaşmayı bölüm bölüm de olsa izleme fırsatım oldu. Isparta 32 spor geriye düşmesine rağmen beraberliği yakaladı ve net gol pozisyonlarına da girdi.  Galip de gelebilirdi, ancak son dakikada kalesinde de golü de görebilirdi. Önemli olan bu tür deplasmanlardan puan ve puanlarla dönmek.

Örneğin; Volkan Serim’in bir alternatifi yok. Alel acele, orta saha ve bek oyuncuları son anda alınmasıydı pembe-yeşilliler, çok daha zor günler geçirirdi. Volkan Serim’den beklentiler büyük. Ancak 4 haftalık periyotta santrfor Volkan Serim en çok eleştirilen isim oldu. 

Bu haftaların telafisi olabilir. Ancak bundan sonraki süreçte puan kaybı en asgariye indirilmeli.

Perşembe günü Kemerspor 2003 ile Türkiye Ziraat Kupası maçı var. Ardından da hafta sonunda Ankara temsilcisi Altındağspor’la lig maçında karşılaşacak. Ispartaspor artık şeytanın bacağını kırmalı. Bir galibiyet pembe-yeşillere nefes aldıracaktır.

 Sonuç olarak bu ligde koşan ve mücadele eden takımlar başarılı olacaktır. Son ana kadar mücadelenin olacağı 3. Lig’de dileriz önümüzdeki haftalarda artık taraftarların da az da olsa statlara alınması umudu sporseverleri umutlandırdı.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından şu açıklama yapıldı:

“İlgili kurum ve kurullarla görüşerek yaptığı değerlendirme sonucunda TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermiştir.

Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarını kapsayan uygulama, 17 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlayacaktır. Uygulamanın detayları ayrıca ilan edilecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur.”

                İnsanlar artık maçları izlemek istiyor. Misli. Com haftada 4-5 maçı anca veriyor. İldeki kanal ve basın kuruluşlarının da yayın yapmasını engelliyor. İnsanlar evlerinden çıkamazken birde maç yayınlarına engel olunmamalı ve çözüm bulunmalı.

 

Bu haber 1627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...