“Hiç kuşkunuz olmasın ki uzaktan da olsa iyi bir eğitim alacaksınız”

13 Ekim 2020 15:43

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, 2020-2021 Akademik Yılının başlaması dolayısıyla yeni öğrencilere ‘Hoşgeldiniz’ dedi.

Rektör Diler’in mesajı şöyle: “

Sevgili Gençler!

Öncelikle eğitim hayatınızın en önemli sınavlarından biri olan, Üniversiteye giriş sınavında gösterdiğiniz başarıdan dolayı hepinizi tebrik eder, bundan sonraki hayat sınavlarınızda da başarılar dilerim. Ayrıca Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni tercih ederek ailemize katılan, on binlerce aile üyelerimiz arasında yer almanızdan duyduğum mutluluğun bir ifadesi olarak hepinize aramıza hoş geldiniz diyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz!

Üniversitemiz Türkiye'de yeni bir üniversite konsepti olan "Uygulamalı Eğitim" modelinin öncü kuruluşlarından birisidir. Dolayısıyla sizler bu yenilikçi anlayışın en önemli değerlerinden birisisiniz. Üniversitemiz yenilikçi üniversite anlayışında, "Değişimin başladığı yer" olarak gördüğümüz ve uygulamalı eğitim de "Ortak Akıl" mottosuyla hayata bakış açımızda, sizleri bu ortak aklın " İnsan Kıymetleri" olarak görüp sizlere kıymet veriyoruz. Öğrenci odaklı eğitim anlayışımızla, ülkemizin geleceği açısından üstleneceğiniz rolü çok iyi bildiğimizden, yarınlarımız olan siz gençlerimize bugün den yapacağımız yatırımın ülkemiz adına en önemli kazanımları olarak değerlendiriyoruz.

Sevgili Gençler!

Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl sizlerden ayrı olarak biraz buruk bir şekilde, Akademik Yıl Açılışı yapsakta, şunu unutmayınızki fiziksel olarak sizlerden uzak, fakat duygusal olarak sizlerle birlikte olduğumuzu ve kalbimizin sizlerle birlikte attığını belirtmek isterim.

Hayatta bazı kararları almak zordur. Bizde üniversite yönetimi olarak bu yılki eğitim sisteminin nasıl olacağına yönelik karar vermede çok zorlandık. Fakat pandemi nedeniyle "önce sağlık" dedik ve hibrit diyebileceğimiz karma bir modele karar verdik. İnşallah en kısa zamanda Covid-19 salgınından hem ülkemiz hemde tüm dünya kurtulur, bizler yine sizlerle eskisi gibi yüzyüze eğitim yapma imkanına kavuşuruz.

Sevgili Öğrencilerimiz!

Şunu unutmayın ki sizler hocalarınızı ne kadar özlediyseniz, inanın ki hocalarımızda sizleri okadar özlediler. Çünkü  eğitim tüm bileşenlerin bir araya gelmesi ile anlam buluyor.

Üniversitemiz, Uzaktan Eğitim sistemi açısından Türkiye 'de alt yapısı en güçlü üniversitelerden birisidir. Hiç kuşkunuz olmasın ki uzaktan da olsa iyi bir eğitim alacaksınız. Tabiiki eğitimin üçlü saç ayaklarından birisi ve en önemlisi olan siz öğrencilerimizden de üzerinize düşen sorumluluğu yerine getireceğinizden hiç şüphemiz yoktur.

Öğrencilerimizin Değerli Aileleri!

Dünyaya gelmelerine vesile olup, yetiştirip büyüttüğünüz, göz bebeğiniz olan çocuklarınız şimdi bizlere emanet. Şundan emin olunuz ki emanetiniz olan çocuklarınıza, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ailesi olarak sahip çıkacağız, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için, öğrencilerimizi bilimsel bilgilerle donatıp vakti saati geldiğinde sizlere, her biri donanımlı birer birey olarak geri göndereceğiz.

Kıymetli Akademisyen Arkadaşlarım!

Ülkemizin geleceğine ışık tutacak nesiller yetiştirmede üzerinize düşen görev ve sorumlulukların önemini biliyorsunuz. Yüzyüze eğitim yaparken çocuklarımıza gösterdiğiniz ilgi ve alakanızı biliyorum. Covid-19 pandemisi sebebi ile uzaktan vereceğiniz eğitim anlayışında, çocuklarımıza her zamankinden daha fazla emek verip, en iyi şekilde yetişmelerine  katkı vereceğinizden eminim.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ailesinin değerli üyeleri!

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı'nın hayırlı olmasını, sağlıklı ve mutlu yarınlar getirmesini temenni ederim”.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...