Kızıldağ Milli Parkında Planlama Çalışmaları Devam Ediyor

15 Ekim 2020 15:42

Kızıldağ Milli Parkı Orman Amenajman Planının yenileme çalışmalarında arazi işlerinin sonuna gelinmesi dolayısıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı hazırlama ekibinden Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Yasin Ünal, Doç. Dr. Serkan Gülsoy, Doç. Dr. Özdemir Şentürk, Prof. Dr. Ömer Elitok, Öğr. Gör. Dr. Selma Demer katılım sağladı. Orman Bölge Müdürlüğümüz adına toplantıya Orman Amenajman Planının yenilenmesinde görevli 15. Amenajman Rehberlik ve Denetim Başmühendisi Oktay Demir, 11. Orman Amenajman Başmühendisi Salih Yılmaz, DKMP VI. Bölge Müdürlüğü DKMP Şube Müdürleri Uğur Altındal ve Hasan Eryiğit, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü M. Abdülkadir Taşer, Eğirdir Orman İşletme Müdürü Fevzi Ceylani, ilgili Milli Park Şefleri İshak Ertaş ve Mustafa Arıkoğlu katıldı.

Toplantı da Amenajman Başmühendisi Salih Yılmaz, Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planının ve Orman Amenajman Planının Entegrasyonu hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu. Orman Amenajman Planı yenileme çalışmalarında meşcere haritasının tamamlandığı ve ilgili birimlerce protokol imzalandığını ifade eden Salih Yılmaz Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı çalışmalarının ise devam ettiğini ifade etti. 

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, uzun yıllar bakım müdahalesi yapılmamış olan Kızıldağ Milli Parkı ormanlarının yangın açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekerek, planlama aşamasında biyolojik çeşitliliğinde korunarak, orman yangınları hususunda alınacak tedbirlerin belirlenmesi ve uygulamaya konulması gerektiğine vurgu yapıp toplantının tüm paydaşlara hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 2330 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...