Dünya Gıda Günü Dijital etkinlikle kutlanacak

16 Ekim 2020 15:21

Bu yıl 40'ıncısının düzenleneceği Dünya Gıda Günü, Covit-19 Pandemisi nedeniyle 16 Ekim 2020 tarihinde  dijital  bir etkinlikle  kutlanacak .

Tarım ve Orman İl Müdürü Eyup Adıgüzel, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Birleşmiş  Milletler  Gıda  ve  Tarım  Örgütü  (FAO)'  nün  kuruluş  tarihi  olan  16  Ekim  her  yıl Bakanlığımız  ve  FAO  işbirliğinde  yurt  genelinde  çeşitli  etkinliklerle  Dünya  Gıda  Günü  olarak kutlanmaktadır.

FAO'  nun  kuruluşunun  75.  yıldönümünün  de  kutlanacağı  bu  yılki  Dünya  Gıda  Günü  teması;  ''Büyütelim, Besleyelim; Hep Birlikte Sürdürelim'' olarak belirlenmiştir.

Bu yıl 40'ıncısının düzenleneceği Dünya Gıda Günü, Covit-19 Pandemisi nedeniyle 16 Ekim 2020 tarihinde  dijital  bir  etkinlikle  kutlanacak  olup,  Covit-19  salgınının  gıda  güvenliği  ve  tarımsal  geçim kaynaklarına  yönelik  oluşturduğu  tehditlerle  mücadele  edilmesi  ve  bu  tehditlerden  en  çok  etkilenen kesimlerin hatırlanması amaçlarıyla küresel işbirliği ve dayanışma çağrısı yapılacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve FAO işbirliğiyle hazırlanan, 2020 yılı Dünya Gıda Günü iletişim materyallerine (broşür, aktivite kitabı, afiş vs.)  Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü web sitesi ana sayfası duyurular bölümünden ulaşılabilmektedir.

2020  yılı  Dünya  Gıda  Günü  görünürlüğünün  ve  kamuoyu  farkındalığının  artırılmasına  yönelik Dünya  Gıda  Günü  teması  ile  ilgili  mesajlar  Twitter,  Facebook  ve  Instagram  platformlarında paylaşılabilmektedir.

FAO tarafından gerçekleştirilen ve tüm dünyadan 5-19 yaş arası çocukların ve gençlerin katılım sağlayabileceği,  en  sevdikleri  Gıda  Kahramanını  resmeden,  Dünya  Gıda  Günü  Poster  Yarışması başvuruları 06 Kasım 2020 tarihine kadar alınacaktır.

Yarışmaya  ilişkin  detaylı  bilgiye  http://www.fao.org/world-food-day/contest/en/ bağlantısından ulaşılabilmektedir”.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 3013 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...