EĞİRDİR’DE ‘MUHTARLAR GÜNÜ’ KUTLANDI

20 Ekim 2020 15:25

19 Ekim 2020 Muhtarlar Günü Kutlama Programı dün Hükümet Meydanında Atatürk Anıtında gerçekleşti.

Programa Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Sarpdağ,  Özel İdare Müdürü M. Selim Müftüler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Daire Müdürleri ve çok sayıda köy ve mahalle muhtarı katıldı.

Köy ve Mahalle Muhtarlarının Atatürk Büstüne çelenk sunmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşması Muhtarlar adına Yeni Mahalle Muhtarı Özer ÖZTÜRK yaptı. ÖZTÜRK konuşmasında; ‘Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür . 

Muhtarlar gönüllülük esasına göre çalışırlar. Yerel yönetimlerin en alt birimi olması hasebiyle halkımıza çok yakın olup, onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Elektrik, su, kanalizasyon, gibi alt yapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci derecede karşılanması ve devlet ile vatandaş arasındaki köprüyü oluşturdukları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Muhtarların mahallelerin ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta önemli bir çözüm ortağı olduğu mahallesi ve köyünün gelişimi ve değişimi hususunda emeğini esirgemeyen gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüttükleri kuşkusuzdur. 

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir özelliğe sahiptirler. Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından  biri olan katılımcılığın  sağlanmasında,  önemli bir  görevi yerine  getirmektedirler.  Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimatına, mazhar olmak, gerçekten  rütbelerin en büyüğüdür. Demokrasimizin vazgeçilmez mihenk taşı olan muhtarlarımız halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar.

Burada pandemi sürecini de değinmeden geçemeyeceğim. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde maske, sosyal mesafe ve hijyen üçlüsü başta olmak üzere tedbirlere tam uyum sağlanması hayati önem taşımaktadır. Bu tedbirleri görevli bulunduğumuz mahalle ve köylerimizde vatandaşlarımıza anlatmak, uyarmak ve takibini sağlamaya çalışmak bizler için son derece önemli olduğunun bilinci içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın da özverisi ile rehavete kapılmadan, alınan tedbirlere riayet ederek inşallah bu zor süreci hep birlikte atlatacağız. Kaybettiğimiz canlara Allahtan rahmet, ailelerine sabır, hastalarımıza şifalar diliyorum. Tüm muhtar arkadaşlara buradan teşekkür eder, bu yıl altıncı kez kutlanan muhtarlar gününü tebrik eder, saygı ve selamlarımı sunarım. ’ ’ İfadelerini kullandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Yazla Mahallesi Öğretmenevi Çay Bahçesinde devam etmesi planlanan program yağışında olması nedeni ile iptal edildi.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1511 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...