Su Kirliliği İzleme Çalışmaları Devam Ediyor

22 Ekim 2020 15:20

İlimiz dahilinde yer alan Eğirdir, Beyşehir ve Kovada gölleri ile Karacaören-1 baraj gölünün belirlenen istasyonlarından Ekim ayında 7 adet su numunesi alındı. Analiz  sonuçlarına göre  Su  Ürünleri  Yönetmeliğinde  yer  alan  parametrelere  uygun olduğu görüldüğü kaydedildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Adıgüzel şu açıklamayı yaptı: “Su  Ürünleri  Yönetmeliği  kapsamında  yürütülen  alıcı  ortam  su  kirliliği  izleme  çalışmaları,  su kaynakları  ve  su  ürünleri  sürdürülebilirliğini  sağlamak  amacıyla  su  ürünleri  istihsal  yerleri  olan  alıcı ortamlarda, özellikle atıkların alıcı sudaki zararlı etkisinin tespiti için Mayıs ve Ekim ayları olmak üzere yılda iki kez yapılmaktadır.

Bu kapsamda İlimiz dahilinde yer alan Eğirdir, Beyşehir ve Kovada gölleri ile Karacaören-1 baraj gölünün belirlenen istasyonlarından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından Ekim ayında 7 adet su numunesi alınmıştır.

Alınan su numuneleri Afyon Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde pH, Elektriksel İletkenlik (µS/cm),  Askıda  Katı Madde  (mg/L),  Amonyum  Azotu  (Toplam),  Nitrit  Azotu(mg/lt),    Nitrat  Azotu (mg/lt),  Kimyasal  Oksijen  İhtiyacı  (mg  O2/L),  Fekal  Koliform  Bakteri  Sayısı(Kob/100Ml)  yönünden analizleri  yapılmıştır.  Analiz  sonuçlarının  Su  Ürünleri  Yönetmeliğinde  yer  alan  parametrelere  uygun olduğu görülmüştür.

Analiz  sonuçlarının  Su  Ürünleri  Yönetmeliğinde  belirtilen  parametrelere  uygun  olmaması durumunda alıcı ortama deşarj yapan sektörlerden oluşan kirliliğin olumsuz etkilerinin yok edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için Isparta İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne bildirimde bulunulmaktadır”.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1529 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...