Dezavantajlı gruplara yönelik tedbirler üst düzeyde alındı

23 Ekim 2020 16:52

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, dezavantajlı grupları özenle koruyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yaklaşık 40 kalemde vatandaşlara hizmet veriyor. Ancak İl Müdürlüğü, pandemi döneminde dezavantajlı gruplara daha da önem veriyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, engelli, yaşlı ve çocuklara yönelik koronavirüs tedbirlerinin üst düzeyde alındığını söyledi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, engelli, yaşlı ve çocuklara yönelik koronavirüs tedbirlerinin üst düzeyde alındığını söyledi, “Kurumumuzdan hizmet alan hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden süreci yönetiyoruz” dedi. 

                Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı olarak bakanlığımızın birçok kalemde Isparta ilinde hizmetlerimiz var aşağı yukarı 40 kalemde dezavantajlı gruplara hizmetimiz var bunu genellersek hem engelliye yönelik hem yaşlılara yönelik hem sosyal yardımlara yönelik, hem şehit gazi yakınlarına yönelik, hem kadına yönelik, hem çocuğa yönelik hizmetlerimiz var pandemi dönemi dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkileri var ancak biz bakanlık olarak pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirmek için tedbirlerimizi aldık. Bizim yatılı kuruluşlarımız var, çocuk evlerimiz var, çocuk destek merkezlerimiz var, huzur evlerimiz var, bakım ve rehabilitasyon merkezlerimiz var, kadın konuk evlerimiz var, buralarda toplu yaşam olduğundan dolayı biz üst düzeyde tedbirlerimizi aldık hiçbir hizmetimizi aksatmadık tedbirlerle hizmet vermeye devam ettik. Vardiya sistemimiz  vardı 24 saatte değişen, 8 saatte değişen çocukta 7 güne yaşlıda 10 güne, engellide ve izolasyon kuruluşlarında 14 gün vardiya sistemine geçtik ki bulaşı riskini en aza indirelim çünkü engellide ve yaşlıda bulaşı riski etkilenme riski en yüksek olan gruba hitap ediyoruz. Bizim burada çalışanlarımızı ve yaşlılarımızı koruma adına vardiya sistemiyle bu konuyu çözdük diğer yandan izolasyon merkezi açtık izine giden hastaneye gidenleri orada misafir edip testlerini yaptırıp öyle aldık evde çalışmaya geçtik kimseyi mağdur etmeden hizmetlerimizi sunduk sunmaya da devam ediyoruz.             

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1533 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...