“Burdur ve Isparta’yı Türkiye’nin en iyi yaz kampı merkezi yapacağız”

24 Ekim 2020 12:08

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’a göre, Isparta ve Burdur’un güçlü altyapısı ile spor ve konaklama tesislerini ortak kullanıp yaz 1. etap kamp döneminde aynı anda 25 spor takımını misafir edebilir…

Isparta’nın da yakından tanıdığı şehrimizin yetiştirdiği akademisyenlerden Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü’nde bölgesel çalışmalara imza atıyor. Bölgesel kalkınma odaklı çalışmalara ve projelere imza atan Prof. Dr. Korkmaz, MAKÜ’nün spor vizyonunu belirledi, Isparta’yı da bu büyük hedefe dahil etti.

2 İLDE EN AZ 25 TAKIM KONAKLATABİLİRİZ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yerleşke içerisinde uyguladığı Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi Projesi kapsamında stadyum kampüsü ile 5 yıldızlı otel inşa edildi. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Korkmaz, sporcu kamp merkezi projesinin sadece Burdur’u kapsamadığının altını çizdi. Burdur’un tek başına kamp potansiyelini karşılayamayacağının altını çizen Korkmaz, “biz bu işi Isparta ile birlikte yapacağız. MAKÜ yerleşkesinde altyapımızı hazırladık. Spor tesislerimizi ve otelimizi inşa ettik. Burada aynı anda 2-3 takım konaklatabiliriz. Ama gücümüzü Isparta ile birleştirip daha büyük kapasiteye ulaşmak istiyoruz. Isparta’da Davraz Kayak Merkezi var, şehir merkezinde tesisler var. Konaklama imkanı var. Burdur’da da bu altyapıyı oluşturduk. 2 şehrin gücünü birleştirip yaz dönemi 1. Etap irtifa kampı için Burdur ve Isparta’yı öne çıkaracağız. İnşallah bölgemizde aynı anda 25 takımı misafir edeceğiz” diye konuştu.

2021 DÖNEMİNDEN UMUTLUYUZ

Isparta ve Burdur’un Türkiye’nin en iyi yaz kampı merkezi olabileceğini belirten Prof. Dr. Korkmaz, “iki ilimizde irtifa için fırsatlar var. Isparta ve Burdur’dan 1100 rakımdan başlayıp 1600 rakıma kadar çıkma, 1. Etap irtifa kampı fırsatı sunuyoruz. Bu sporcularımız için antrenörlerimiz için önemli bir fırsat. Bu yıl pandemi dolayısıyla kamp için takımları misafir edemedik. Ancak 2021 yaz döneminde Isparta ve Burdur olarak birçok takımı bölgemizde ağırlayacağımızı umuyorum” dedi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...