“130 bin dönüm arazinin 42 bin dönümü destekten yararlanıyor”

28 Ekim 2020 15:35

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, şu açıklamayı yaptı:

“Bu destek miktarı belki de 50 milyon liradan fazla olacaktı. Ancak tarlalarımız çok parçalı ve hala tapuları dedemizin ve nenemizin üzerinde. Tapu kayıtları hala babamızda, dedemizde. Öncelikle şunun altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum. Destekten faydalanabilmek için tapu kişinin kendi üzerinde olacak. Yani tapu sahibi sağ olacak ve çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı olacak. Örnek vermek gerekirse Isparta merkezde yaklaşık 130 bin dönüm arazi var, ancak bunun 42 bin dönümü desteklerden faydalanıyor.

Atalarımız ölüm hak, miras helal demişler. Ancak biz bu konuda biraz tembeliz veya bu konuyu ihmal ediyoruz.. Biz Isparta genelinde Ziraat Odaları olarak bu konularda üreticilerimize her konuda yardımcı olmaya hazırız. Gelsinler bize yardımcı oluruz” diye konuştu.

Tapu devir işlemlerinin kolaylaştığına dikkat çeken Başkan Selçuk; “Tapu devri masrafından kaçıyoruz veya zaman ayıramıyoruz. Halbuki günümüz şartlarında tapu devir işlemeleri o kadar kolaylaştı ki, telefonla randevu alıyorsun ve o saatte işlem tamamlanıyor. Ayrıca tapu harcını o seneki mazot ve gübre desteklemesinden geri alıyorsun. Destekler sadece mazot ve gübre ile sınırlı değil, kaba yem, yağlık tohum, meyvecilik gibi birçok değişik alanda farklı desteklemeler var.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1493 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...