“Büyük Ova Yönetmeliği Tarımsal yatırımların önünde engel”

3 Kasım 2020 15:05

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi, Depoculuk Sektörü Duayeni Ahmet Öztürk, “Büyük Ova Kanunu nedeniyle soğuk hava deposu ve paketleme tesisi yapılamıyor. Merkezin Niğde ve Karaman’a kayması tehlikesi ile karşı karşıyayız” dedi.

Isparta’nın depoculuğun merkezi olmasını sağlayan, Devlet destekli soğuk hava yatırımlarında Türkiye genelinde hizmet veren Ahmet Öztürk’e göre, ilimiz depoculuğun merkezi olma özelliğini yitirebilir. Türkiye’de Isparta’nın soğuk hava deposu ve paketleme yatırımlarında lider olduğunu ve merkez kabul edildiğini belirten Öztürk, Büyük Ova (tarımsal SİT) yönetmeliğinin bu alandaki gelişime zarar vereceğini ileri sürdü. İl içi ve il dışından birçok firmanın Isparta’da depolama ve paketleme tesisi kurmak istediğini anlatan Öztürk, “Tarımsal sit, Büyük Ova yönetmeliği bize büyük zarar veriyor. Şu anda Isparta’da depolama ve paketleme yatırımları durdu. Benim bildiğim en az 6 firma izin bekliyor. Karaman ve Niğde’de depoculuğun anlamında ciddi yatırımlar yapılıyor. Firma olarak o illerde çalışıyorum. Isparta’da yatırımlara engel var. Büyük ova yönetmeliği değiştirilmeli, esnetilmeli. Tarım arazilerinde belli miktarda depolama ve paketleme tesislerine izin verilmelidir. Aksi taktirde Isparta bu alandaki liderliğini kaybedecek ve merkez olma ünvanımızı yitireceğiz” dedi.

TUTAR DA GÜNDEME GETİRDİ

Öte yandan ITSO Başkanı Mustafa Tutar, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in katıldığı Meclis toplantısında “Büyük Ova yönetmeliği nedeniyle tarımsal yatırımlar yapılamıyor. Depoculuğun ve paketleme üzerine yatırım yapamıyoruz. Değişiklik yapılmasını istiyoruz” diye talepte bulundu.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1539 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...