Başkan’dan Meclise İmar hassasiyeti çağrısı

3 Kasım 2020 15:08

Belediye Başkanı Başdeğirmen, İzmir depremini hatırlatarak meclis üyelerinden kanunsuz yapılaşmaya karşı hassas davranılması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kasım ayı ilk toplantısında İzmir depreminde vefat edenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Belediye Meclisi’nin imar konularında çok hassas olması gerektiğini belirten Başdeğirmen, şöyle konuştu:

“İzmir’de yaşadığımız deprem ve ölümler bize bazı şeyleri hatırlatıyor. İmar konularında kararları burada alıyoruz. İmar kararlarını alırken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Sakıncalı kararlar almamalıyız. Eğer doğru kararlar alırsak depremlerde ölümler olmayacaktır. İmar konusunda yönetmelikler hazırlanıyor ve biz burada bu çerçevede uyguluyoruz. Vatandaşımıza sunulan alan hiçbir zaman yeterli geliyor. 100 m2 veriyorsunuz 120 m2 yapıyor. Çıkmalar, kaçak yapılar yapılıyor. Mani olmak zorundayız. İzmir’de yıkılan binanın altındaki işyerinin kolonları sökülmüş. Ne  oldu 25 kişi öldü. Böyle bir harakiri yapılır mı? Doğa affetmez. Kaçak yapılara karşı hassas olmalıyız. Vatandaşları uyarmalıyız, denetim yapmalıyız. Kanun dışı yapılaşmanın karşısında olmalıyız.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...