“2020 YILI İYİ GEÇMEDİ VE GEÇMİYOR!”

4 Kasım 2020 15:35

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 2020 yılında terörden salgın hastalığa, selden depremlere kadar birçok olumsuzluk yaşandığını belirterek; “Allah ülkemizi ve şehrimizi afetlerden korusun. İnşaallah 2021’de bunları yaşamayız” dedi.

Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantıları dün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Başkan Şükrü Başdeğirmen, toplantıda geride bıraktığımız 10 ayın değerlendirmesini yaptı. Başkan Başdeğirmen ; “Bilindiği gibi 2020’nin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Ancak, 2020 yılı ülkemiz için iyi geçmedi ve geçmiyor. Koronovirüs pandemisi, afetler ve ülkemiz çevresinde yaşanan savaşlar. Covid – 19 belası hem bizi hem tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Daha üç gün önce İzmir ilimizde deprem felaketi yaşadık. Geçtiğimiz aylarda Karadeniz bölgemizde sel felaketi yaşandı. Hatay ilimizdeki Belen Yaylasında hainler 400 hektarlık ormanları yaktı. Bu yangının sabotaj olduğu ortada. Ancak, bu hainler ne yaparlarsa yapsınlar büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkamayacaklar ve devletimiz onları yok edecek güce sahiptir.

Elazığ ve Manisa depremleri derken, üç gün önce de İzmir ilimizde 6,6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Ben, bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bizi afetlerden korusun inşallah.

Tabi, bu yıl ülkemizde iyi şeyler de olmadı mı? Tabiki oldu. Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu. Ardından 85 milyar metreküp daha derken bulunan doğalgaz rezervi 405 milyar metreküp’e ulaştı.

Geçtiğimiz Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Peygamber Efendimizin doğumunu müjdeleyen Mevlid Kandilini idrak etti. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutladık. Aynı günün akşamında Davraz Mahallesindeki Kapalı Pazar yerinde günün anlam ve önemine binaen film gösterimi sunduk ve mehteran takımının gösterilerini izledik.

2020 yılının bitmesine iki ay kaldı. İnşaallah kalan bu iki ayda ve 2021 yılında gerek ülkemizde gerek ilimizde olumsuz bir şey yaşamayız. Tekrar söylüyorum ki, Allah bizi her türlü afetten, beladan muhafaza eylesin” dedi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1915 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...