’Takımı şehre mal etmek ve güç birliği yapmak şart”

5 Kasım 2020 15:13

Ispartaspor’un eski golcüsü Ali Özdoğan, Isparta 32 Spor’un gelecekle ilgili planlamasını şimdiden yapması gerektiğini belirterek, altyapı ve kurumsallaşmanın önemine dikkat çekti.

                 Kanal 32 ekranlarında her Salı günü yayınlanan Levent Doğan ile Spor Vakti Programına katılan Ispartaspor’un eski golcüsü Ali Özdoğan, Isparta 32 Spor’a yeni sezonda başarılar diledi. Kentin spor adamlarının görüşünün de alınmasını isteyen Ali Özdoğan, şunları söyledi:

“Yıllar sonra profesyonel lige ve takıma kavuştuk. Kısa vadede 3. Lig’deki takımımıza sahip çıkmak lazım. Bu takımı profesyonel ligde tutmak gerekiyor.  Öz kaynaklar. Kendi çocuklarımızı yetiştirmek. Kendi çocuklarımızı 1 lira mal edip 10 lirayı satmak. Bu arada takımımızı da üst ligde tutmamız gerekiyor. Özellikle şunu yapmamız lazım. Sağlam bir altyapı. Altyapı ayrı bir tesis. Yani bağımsız bir yapı. Farklı bir başkan, farklı yönetici ve hocalar. Bu sezon bir adam oynatırsanız ama seneler ilerledikçe sayı artacaktır. Öncelik altyapı. Bence bu altyapı çok önemli.  Isparta şehri takımını sever. Ben bu memleketin çocuğum. Şehirde insanların ne konuştuğunu biliyorum. Isparta taraftarı takımını sever. Takımla taraftarı birleştirebilirsek ya da takımla halkı birleştirebilirsek çok daha iyi olur. Zaten biz altyapıdan yetişen oyuncularıyız. Biz altyapıdayken takımımız 2. Lig’deydi. Altyapıdaki gencin hedefi Bölgesel Amatör Lig olmaz, profesyonel lig olmaz.  Şehrin dinamiklerinin katkısı da önemli. Atakan Yazgan Başkan bir şeyler yapmaya çalışıyor. Destek vermemiz gerekiyor. Şevklendirmemiz lazım. Profesyonel ligde bir takımı ayakta tutmak çok zor. Belediye Başkanımızın verdiği destekler önemli. Sonuçta futbolla ilgili fikir alışverişinde bulunmak gerekiyor. Kendi aramızda hadi toplanalım bizim fikirlerimiz dinlensin diyemiyoruz. Ancak eski sporcu ve spor adamlarının görüşü  alınabilir ve toplantılar yapılabilir. Futbolu yaşamış insanların görüşü alınmalıdır.  Takımı şehre mal etmek ve güç birliği yapmak şart. İnsanlar derdini anlatmak istiyor. Sonuçta bu memleketin takımı bu. Hakan Karaca da bizim aramızdan bir insan. Onun başarısı bizi mutlu ediyor. Turgut Hoca da bizim arkadaşımız. Birlikte geliştirelim, istişare edelim.  Eski Ispartaspor’da futbol oynamış ve hocalık yapmış isimler olarak bir grup oluşturduk. Belediye Başkanımızın yanına gittik ve düşüncelerimizi anlattık. Belediye Başkanımızı da seçimi kazandıktan sonra eski futbolcular gittik ziyaret ettik. Biz Isparta için her türlü fedakarlığa hazırız. Bir altyapı kuralım, gönüllük esasına göre çalışalım dedik. Tesis konusunda yardım istedik. Çok olumlu yaklaştı. Rapor halinde projemizi ulaştırdık. Yalnız bürokratik engellere takıldı.”

Spor Yazarı Hüseyin Karabacak ise Sportif Direktörün öneminden bahsetti. Hoca ve başkan arasındaki köprünün Sportif Direktörle sağlanacağını belirten Karabacak,  görev paylaşımın önemine dikkat çekti.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1363 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...