“Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu” İsimli Bilimsel Etkinlik Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklendi

8 Kasım 2020 15:42

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal’ın yürütücülüğü yaptığı TÜBİTAK, BİDEB 2237-A Fen ve Doğa Bilimleri Alanında Araziyi Tanıma Ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu” isimli bilimsel etkinlik projesi desteklendi.

Proje kapsamında Hayatta Kalma Uzmanı ve Doğa Belgeselcisi Serdar Kılıç, Doğada Hayatta Kalma Uzmanı Aslan Ayhan ve konusunun uzmanı 7 farklı üniversitede görev yapan 10 eğitmen 19-25 Kasım 2020 tarihleri arasında Antalya’da kursiyerlere doğada eğitim verecek.

Projedeki Eğitmenler şu isimlerden oluşuyor, Serdar KILIÇ-Doğada Hayatta Kalmaz Uzmanı – Doğa Belgeselcisi, Aslan AYHAN-Doğada Hayatta Kalma Uzmanı, Prof.Dr. Hasan ALKAN- Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Doç.Dr. Ahmet MERT-Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Dr. Öğr.Üyesi Hakan KARAARDIÇ –Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Doç.Dr. İsmail ŞEN-Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Doç.Dr.Medet KORKMAZ- İnönü Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Akın KIRAÇ- Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Dr.Öğr.Üyesi Erkan DİŞLİ- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi İlker ÇİNBİLGEL- Akdeniz Üniversitesi, Dr.Öğr.Üyesi Özkan EVCİN- Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi.

Proje hakkında bilgi veren Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal, “Projeye Türkiye’nin farklı üniversitelerinde ve Araştırma Kurumlarında Görevli genç araştırmacılar ile Lisans üstü öğrencilerine Fen ve Doğa Bilimleri alanında araziyi tanıma ve arazide hayatta kalmaya yönelik teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. Bu bilimsel etkinlik genç araştırmacı ve lisansüstü öğrencilerinin arazi temelli bilimsel bir çalışmanın her aşamasında ihtiyaç duyacakları teorik ve uygulamalı bilgileri sağlayacak teorik ve uygulamalı bir etkinliğe sahiptir. Etkinlik 19-25 Kasım 2020 tarihleri arasında Antalya’da yürütülecektir. Etkinliğin ilk gününde Güllük Dağı (Termessos) Milli Parkı’nda Kampçılık, Doğada Hayatta Kalma Tekniklerine yönelik uygulama planlanmıştır. Teorik etkinlikler ATGV Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisinde, gerçekleştirilecektir. Etkinlik kapsamında katılımcılara ayrıca, fauna elamanlarını ihtiyaç ölçüsünde tanıma kriterleri (zehirli- zehirsiz yılan, böcek, yenilebilir bitkiler, ilkyardım teknikleri, harita okuma ve yön bulma sanatı, vd) konularında önemli temel bilgiler sunulacaktır. Bu bilgiler hedef kitlenin tez çalışmalarında ve etkinlik sonrası bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacaktır” dedi.

Etkinlik başvuruları http://www.dogaproje.org/arazikamp/ adresinden devam etmektedir.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 2517 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...