Eğirdir Gölü’nün suladığı ovalarımızda kapalı sistem sulama için çalışma yapılıyor

9 Kasım 2020 15:31

Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Eğirdir Gölü ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında geniş açıklama yaptı.

AK Parti   Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, yaklaşık 1,5 ay önce Isparta Ticaret Odasında geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını, toplantıda , “Göller Bölgesi Kalkınma İdaresi”nin kurulmasının masaya yatırıldığını bildirdi.

Devlet Su İşleri  Genel Müdürü Kaya Yıldız ile  görüştüklerini ve öncelikli olarak Eğirdir Gölü'ne rüsubat (çöküntüler, tortular) akışına sebep olan Gelendost’taki Yenice Çayı ile BüyükKabaca’daki Pupa Çayı’nın önlerinin ve yayılma alanların temizleneceğini söyleyen Milletvekili Gökgöz, ilerleyen süreçte göle akıntı getiren tüm çay ve dere önlerinin de temizleneceği, akıntı ve rüsubat getiren bu çayların önlerine, çökelti havuzlarının yapılacağı yani rüsubatın göle gelmeden bu havuzlarda biriktirilip arıtılacağını belirtti.

1975 ve 1995 yıllarında Eğirdir Gölü su seviyesinin bugünden daha düşük olduğunu dile getiren Gökgöz, kurak geçen sezonların yaşandığını ve ovalarımızda acilen kapalı sistem sulamaya geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını da ifade etti.

Pandemi sürecinin, gıda ürünlerinin stratejik ürün olduğunu gösterdiğini de vurgulayan milletvekili Gökgöz, Atabey ve İslamköy ovalarında kapalı sistem sulama çalışmalarının başladığını, daha fazla üretim yapmanın yolunun sulu tarımla olduğunu bu düşünce ile Eğirdir Gölü’nün suladığı tüm ovalarda kapalı sistem sulama için çalışmalar yapıldığını  belirtti.

Isparta Ticaret Odasındaki toplantıda, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) eski Müdürü Biyolog Sedat Karakoyun’un ortaya koyduğu tezlerle ve bilimsel verilerle harekete geçildiğini söyleyen Ak Parti Isparta Milletvekili Uğur Gökgöz, “Eğirdir Gölü, bizim olmazsa olmazımızıdır, gücümüz yettiğince yapılacak işlerin altına imzamızı atıyoruz” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1299 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...