“Ankara’dan 1 Milyon hibe destek aldık”

9 Kasım 2020 15:32

Belediye Başkanı Başdeğirmen, meclis toplantısında pandemi sürecinde sağlık tedbirine yönelik hiçbir masraftan kaçmadıklarını, gelirlerin azalmasına rağmen giderlerin arttığını söyleyince MHP ve İYİ Parti Grubu, ‘bütçe konusunda her türlü desteği vermeye, her türlü karara ‘evet’ demeye hazırız’ teklifinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, son zamanlarda koronavirüs vakalarının artmasına dikkat çekti. Sağlık konusunun önemine dikkat çeken Başdeğirmen, Belediye olarak hiçbir masraftan kaçınılmadığını söyledi. Bu süreçte devletin gelirlerinin azaldığını anlatan Başdeğirmen, “Belediyemizin de gelirleri azalmasına rağmen giderlerimiz arttı. Pandemi tedbirleri konusunda her türlü gideri yapıyoruz. Kaçınmıyoruz. Yardımlarımızı artırıyoruz. Sürekli maske alımı yapıyoruz. Kendimizin imalatı yetmiyor.” dedi.

MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker söz isteyerek “Pandemi sürecinde bütçe konusunda her hangi bir sıkıntı yaşanıyorsa desteğe hazırız. Bu konuda getireceğiniz her türle öneri ve talebi destekleyeceğimizi, ‘evet’ oyu vereceğimizi taahhüt ederiz” dedi.

 Başkan Başdeğirmen de MHP Grubu’na teşekkür ederek “Uyguladığımız para politikası çok iyi gidiyor. Tedbirli davranıyoruz. Ankara da bize destek veriyor. Dün Ankara’daydım. 1.5 milyon TL hibe destek talebimiz vardı, 1 milyon TL onaylandı. Her isteğimiz karşılanıyor. Bütüm talebimiz oldu Batman’dan çektik. 150 bin TL’lik bir bütüm. Vatandaşlarımız da bize destek oluyor. İzmir için yardım kampanyasına çıktık 1 haftada tırı doldurduk ve gönderdik” diye konuştu.

 Belediye Başkanı Başdeğirmen, pandemi sürecinde sosyal yardım işlerine çok önem verdiklerini de belirterek “bu süreçte halkımızın yanındayız. Pandemi sürecinde dara düşmüş hemşehrilerimiz var. Hepsine yardım elimizi uzatıyoruz. 3 vatandaşımıza ev yaptırıyoruz. Konteynırlar satın alıyoruz. 200 ton kömür ihalesi yaptık, yakında dağıtmaya başlayacağız. Hastalıkla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaş sayımız da arttı” dedi.

 Başkan Başdeğirmen’in bu konuşması üzerine İYİ Parti Grup Sözcüsü Hasan Karaca söz isteyerek “Sosyal yardım işleri müdürlüğümüzün bütçesini artıralım. Bu konuda desteğe hazırız. Bu süreçte ihtiyaç sahibi çok vatandaşımız var. Kanunlar ve uygulamalarda töleranslı davranılmasını istiyoruz. Biz İYİ Parti grubu olarak size desteğe hazırız” görüşlerine yer verdi.

Başkan Başdeğirmen de böyle bir durumda meclis kararı ile fasıllar arası aktarma yapılabileceğini sözlerine ekledi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1344 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...