“YATIRIM YAPMAK, ÇALIŞMAK İSTİYORUZ ‘HAYIR’ DİYORSUNUZ!”

12 Kasım 2020 15:28

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 637 milyon TL’lik 2021 bütçesinin oylamasında ‘hayır’ oyu veren İYİ Partili üyeler ile çekimser kalan MHP’li üyelere oylama sonunda sitem etti. MHP ve İYİ Partili üyelere ‘hani Isparta’nın yararına olan konularda destek olacaktınız’ diye soran Başdeğirmen, ‘Yeni Otogarı yapmak, güneş enerji santrali kurmak, battı çıktı yapmak, Gülistan Pazar kompleksi yapmak, Köy Garajı kompleksini yenilemek Isparta’nın yararına değil mi? Yapmayalım mı?’ dedi. Başkan Başdeğirmen, bütçeye evet oyu kullanan AK Partili üyeler ile Bağımsız Üyeler Ahmet Aydoğdu ve Ramazan Kabalak’a da teşekkür etti.

 YATIRIM YAPMAYALIM MI?

Belediye Başkanı Başdeğirmen, bütçe oylamasından sonra şöyle konuştu:

“Olur vermenizi isterdim. Maddeler içinde yazdığımız rakamı sizlere açık şekilde anlattık. Daire müdürlerimizi çağırdık harcama kalemlerini anlattırdık. Şeffaf bir şekilde anlattık. Hayırlı olan her işin içindeyiz diyorsunuz. Üzüldüm. Bizim hangi işi hangi doğrultuda yaptığımızı düşünüyorsunuz. 637 milyon TL içinde neler vardı. Yeni Otogar yapılmasın mı, battı-çıktı yapılmasın mu, Gökçay ek müze devam etmesin mi? Kirazlıdere yapılmasın mı?

ÜRETMEK İSTİYOR, SÖZLERİMİZİ TUTUYORUZ

Zabıta, itfaiye binası yapılmasın mı? Camilerin tuvaleti yapılmasın mı, Subay Lojmanlarının orada katlı otopark yapılmasın mı? Bunları yapmayacaksak neden buradayız? Atık su arıtmayı yapmayalım mı?, Gülistan pazarını yapmayalım mı?, GES’leri yapmayalım mı? Ne yapacağız biz?

Bizim belediye olarak gelirimiz 230 milyon. 637 milyon için çalışacağız. Üreteceğiz. Gerçekleştireceğiz, ondan yazdık. Hangi sözümüzü tutmadık. Hangi borcumuzu ödemedik.

ITKM’YE DE HAYIR DEDİNİZ

ITKM’ye de hayır dediniz. Faaliyet raporuna hayır dediniz. Çalışmak istiyoruz diyoruz, ‘hayır’ diyorsunuz. Lütfen ‘Isparta için hayırlı olan işlerde varız’ demeyin. Siz bunları kabul etmezseniz nasıl yapacağız. Memleket hissi kararlarla yönetilemez. Hepimiz siyasiyiz. Eğer biz yolsuzluk yapıyorsak, tüm topluma faydalı bir iş tapmıyorsak çıkın konuşun. Tüm topluma hizmet ediyoruz. Tüm ihtiyaç sahiplerinin yanındayız sadece bizim oylarımızla geçmemeliydi. Hissi davranmamalıyız. Gerçekçilik olur, maneviyat olur. 2 bağımsız üyemize teşekkür ediyorum.” Yerimizde durmak istemiyoruz, Koşmak istiyoruz.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1444 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...