“IYAŞ olarak memleket çocuklarıyla profesyonel lige yükseleceğiz”

12 Kasım 2020 15:37

                Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Levent Doğan ile Spor Vakti Programına katılan IYAŞ Gençlikspor Teknik Sorumluları Mehmet Akdülger, Öncel Bilik ve Gökhan Görgülü, gelecekle ilgili umutlu konuştular.

Akdülger, IYAŞ olarak kendine güvenen gençleri bünyelerine dahil etmek istediklerini söyledi. Şu an altyapılarında 150 gencin olduğunu bildiren Akdülger, hedeflerinin 500’e ulaşmak olduğunu dile getirdi. IYAŞ Akademisinin öneminden bahseden ve çalışmaların hafta sonunda başlayacağını belirten Akdülger, “Her zaman söylüyorum, tesis ve altyapı. Bunlar Türk Futbolunun kurtuluşu için önemli adımlar. IYAŞ kendi tesislerini de kuracak ve sporcu fabrikası olma yolunda ilerleyecek” dedi.

                IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Büyükleblebi ve Başkan Yardımcısı Süleyman Dağlı ile yönetimin kendilerine tam destek verdiğini dile getiren deneyimli çalıştırıcı Akdülger, “Bizler yetenekli sporcunun yanında ülkemizi karakterli insanları da yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. IYAŞ olarak memleket çocuklarıyla profesyonel lige yükseleceğiz. Çocuklarımızın başarısı için her şey yapıyoruz. Isparta genelinde taramalar yaptık.İzmir’e gittik Altınordu için, Burdur’a gittik MAKÜ tesisleri görmek amacıyla. Onların futboldaki altyapıyı nasıl kurduğunu ve tesisleşmesini öğrendik. Bizde gelecekle ilgili planlamamızı yapıyoruz” diye konuştu.

Ispartaspor’da daha önce kalecilik ve antrenörlük yapan Öncel Bilik ise, “1990 yıllarda Isparta’ya kaleci olarak gelmiştim. Artık buralı olduk. Aynı zamanda öğretmenlik hayatımızla birlikte antrenörlük kariyerimize devam ettik. Bizim dönemimizde 6-7 Ispartalı kadroda bulunuyordu. Şu an var mı Ispartaspor’da Ispartalı. Akın İsmail Köroğllu bugün Batman Petrolspor’da oynuyor. Isparta’da Akın gibi yetenekli gençlerimiz var. Bu gençleri kazanmaya devam edeceğiz. Ayrıca Isparta’da kendine güvenen tüm gençleri kulübümüze bekliyoruz. Ayrıca çoğu takımın kaleci antrenörü  yok. Bütün kaleciler ve adayları toplansın onları da çalıştıralım” dedi.

                Amatör kümelerde yıllarca forma giyen ve ilk Antrenörlük deneyimini IYAŞ’ta yaşayan Gökhan Görgülü deneyimli teknik adamlarla çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu ve sürekli kendilerini geliştirdiklerini söyledi.  Gençleri kazanmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Görgülü, altyapılarında çok sayıda yetenekli gencin olduğunu dile getirdi. Görgülü, tüm takımlara altyapıda faaliyet yapması için şartlar getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1472 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...