Lider Çocuk Tarım Kampı etkinlikleri sona erdi

16 Kasım 2020 15:31

Tarım  ve Orman Bakanlığı Eğitim  ve Yayın Dairesi Başkanlığının  koordinasyonunda  Isparta  İl Tarım  ve  Orman  Müdürlüğü  tarafından  düzenlenmiş  olan  "Lider  Çocuk  Tarım  Kampı"  etkinlikleri

başarıyla tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığınca her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını  sağlamak, tarladan  sofraya  gıda  üretim teknolojileri  ve  gıda  güvenilirliği  hakkında  bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştirilmektedir.

Bu  kapsamda,  2020  yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından  pandemi ilan edilen  ülkemizde  de etkili  olan  yeni tip  koranavirüs  (COVİD-19)  salgınından  olayı  her  yıl  düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampına,  bu  yıl  sınıf  sınırlandırılması  olmaksızın  İlimiz  merkezde  bulunan  Şehit  Ali  Yılmaz  Borsa İstanbul İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinden 30 öğrenci katıldı.

Covid-19  nedeniyle  bu  yılki  etkinlikler  iki  grup  halinde  yapıldı.  10  Kasım  2020  tarihinde  15 kişilik 1. grup öğrencilere Şehit Ali Yılmaz Borsa İstanbul İlkokulu'nun bahçesinde çocukları toprak ve tohumla buluşturmak amacıyla saksılara bakla tohumu ektirildi. Ayrıca öğrencilere evlerinde büyümesini de  gözlemleyebilecekleri  süs  bitkilerinden  olan  kasımpatı  bitkisi  ziraat  mühendislerimiz  nezaretinde saksılara dikimleri yaptırıldı.

11 Kasım 2020 tarihinde ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığının öncülüğünde Davraz Kayak Merkezinde düzenlenen "Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes" fidan dikim etkinliğine 15 kişilik 2. grup öğrenciyle katılım sağlayarak lavanta ve fidan dikimleri yaptırıldı.

Yapılan etkinliğe Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Dağ  Komando  Okul  Komutanı  Tümgeneral  Emre  Tayanç,  Garnizon  Komutanı  Albay  Mustafa Kahraman, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBU Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler, Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Uğur Turgut, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kampa katılan öğrencilere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından katılım belgeleri ve hediyeler verilerek kamp etkinlikleri sona ermiştir.

Lider Çocuk Tarım Kampına katıldıkları için çok mutlu olduklarını, eğlenceli vakit geçirdiklerini ve yeni bilgiler edindiklerini ifade eden öğrenciler kendilerine 2 gün boyunca rehberlik eden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline teşekkür ederek etkinliğin devam etmesi temennisinde bulundular.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1521 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...