Pandemi Döneminde Velilere Yönelik Eğitim

16 Kasım 2020 15:35

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Bakanlığın yeni tip Koronavirüs (Covid – 19) salgını döneminde velileri desteklemek, karşılaşabilecekleri olası sorunlarla mücadele güçlerini artırabilmek için sağlık, iletişim, zaman yönetimi ve rehberlik konularında 15 ayrı eğitim programı hazırladığını ve Halk Eğitim Merkezi olarak bu eğitim programını hayata geçirdiklerini söyledi.

Pandemi döneminde sağlık, İletişim, Zaman Yönetimi ve Rehberlik olmak üzere dört ana unsurda 15 ayrı eğitim programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bakanlığımızın 28 Eylül tarihinde yayınladığı ve tarafımıza ulaşan genelge ile salgın döneminde uzaktan eğitim yolculuğunda öğrenciye bilen, yönlendiren ve tamamlayıcı bir unsur olarak yardım eden ve yanında olan velilerin beklentileri ve isteklerini dikkate alarak yeni bir uygulamayı hayata geçirmiş bulunuyoruz.

MÜDÜR KARADEM; “VELİLERİMİZ BAŞVURUSUNU

YAPIP KURSLARA KATILABİLMEKTEDİR”

Bu kapsamda, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce velileri desteklemek, karşılaşabilecekleri olası sorunlarla mücadele güçlerini artırabilmek için sağlık, iletişim, zaman yönetimi ve rehberlik konularında 15 ayrı kurs programı düzenledik. Merkezimizde açılan ‘Pandemi Döneminde Veli Eğitimi’ne yönelik kurslara, veliler başvuru yaparak devam edebilmektedirler.

“YAŞAM BOYU ÖĞRENME BİLİNCİNİ OLUŞTURMAYI AMAÇLAYIN KURSLARIMIZ TAMAMEN ÜCRETSİZDİR”

Kurs programlarıyla, salgın döneminde velilere yaşam boyu öğrenme bilinci oluşturma, bu bilinci geliştirme, zamanı iyi kullanma ve yönetme, hastalıklarla mücadele ve korunma, sağlıklı olmayı teşvik edecek ve sürdürecek şekilde bilgiye erişime aile içindeki iletişimin şeklini ve yönünü belirleme konularında farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Ücretsiz olarak açılan kurslar, salgın döneminde çocukla iletişim, evde eğitici oyun etkinlikleri, öz bakım becerileri, sağlıklı beslenme, öğretmenle iletişim, verimli ders çalışma teknikleri, zaman yönetimi, sosyal etkileşim, aile içi iletişim, eğitim okuryazarlığı, EBA okuryazarlığı ve din eğitimi kurs programları gibi başlıklardan oluşmaktadır” dedi. 

“HİJYEN KURALLARI

KURSU DA O PAKETE EKLENDİ”

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Pakette bulunan 14 yaygın eğitim programı yeni tasarlanarak, salgın döneminde hijyen kuralları, kurs programı güncellenerek pakete eklendiğini ve velilerin kurs programlarına etkin katılımını sağlayabilmek için kurs sürelerinin ise 8 ders saati olarak planlandığını sözlerine ekledi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1560 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...