Köy Garajı Kompleksi tamamen yıkılıp, yenilenecek

18 Kasım 2020 16:13

Belediye Başkanı Başdeğirmen, Kapalı Pazar Yeri dışındaki tüm alanların tamamen yıkılıp, yenileneceğini açıkladı. 734 kayıtlı esnaf için yeni bir cazibe merkezi oluşturulacak.

Merhum Hasan Balaman döneminde yıkılan Çarşamba Pazarı esnafı için değerlendirilen ancak geçen sürede ticari kayıpların ve ekonomik çöküntülerin yaşandığı Köy Garajı Kompleksi’nde yenileme çalışmaları başlıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen şu açıklamayı yaptı:

 “Çarşamba Pazarı Kompleksi’nin projesi hazırlanıyor. 2 kez çalışıldı, birkaç yerinde düzenledim. Kapalı Pazar Yeri haricindeki her yeri yıkıyoruz. Oranın tadil edilecek hali yok. Eskiden orası soğuk hava deposuymuş. Kot farkları var. Bazı yerlere 10 basamak ile çıkıyorsunuz, bazı yerler düzde. Tamamen yıkacağız.

437 esnafımız var. Kimisi depo yapmış, kimisi kullanıyor. İçi çok pis, kötü. 3 kademede yapabileceğiz. Öncelikle köy garajını yapacağız. Köy garajının altını otobüs parkı olarak yapacağız. Basit konular değil. Oradaki irtifa 6 metre. 6 metrelik bir otopark yapacağız. Köy garajının altını üstü ile birlikte kullanacağız. Diğer tarafların altında otopark yapacağız. Üstünde de işyerleri yapacağız.”

 *HABER MERKEZİ

Bu haber 1684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...