“17 Yılda Sosyal Yardımlar için 789 Milyon TL harcandı”

19 Kasım 2020 15:30

İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimlerinde kurumların performans sunumları devam ediyor. Dünkü birleşimde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük sunumunu yaptı. İl Müdürü Yakup Kütük, “Isparta’da son 17 yılda sosyal yardımlar için 789 milyon lira harcandı” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Isparta’daki faaliyetleri hakkında bilgi veren İl Müdürü Yakup Kütük, “Isparta’da son 17 yılda sosyal yardımlar için 789 milyon lira harcandı” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak her zaman ifade ettiğim gibi devletin şevkat ve merhamet eli gülen yüzüyüz, yaralı gönülleri tedavi etmeye çalışıyoruz bütün mesaimizi bütün imkanlarımızı bu konuda sarf etmeye gayret ediyoruz. Yaklaşık 15 tane kuruluşumuz ve 642 personelimizle bu alanda dezavantajlı gruplara hizmet vermeye devam ediyoruz. Kuruluşlarımız olarak baktığımızda Türkiye genelinde Isparta teşkilatlanmasını tamamlamış illerin arasında parmakla gösterilecek iller arasındadır. Yine hizmet çeşitliliği bakımından bakanlığımız bünyesinde olup da   Isparta’da olmayan kuruluşumuz  yoktur hepsinden de ilimizde mevcuttur. 2002 yılında 4 kalem olan sosyal hizmet çeşidi 2020 yılında 39 kaleme ulaşmıştır. Devletimiz o kadar büyük ve o kadar imkanı çok ki her konuda her mağdur olan insanın sıkıntısı olan insanın hep yanında oluyor ve ona destek vermeye çalışıyor. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kentteki yatırımlarını anlatan Kütük,  Isparta'da 2002-2020 yılları arasında yapılan sosyal yardımlara bakıldığında 58 kat artış görüldüğünü ifade etti.. Kütük, “Sadece 2020 yılında sosyal yardım 233 milyon lira harcama yapılmıştır. Bu rakam engelli, yaşlı, sosyal yardım ihtiyacı olanlara ve şehit yakınları ile gazilerimize yapılan yardımlardır. Kentte son 17 yılda yapılan sosyal yardım tutarının toplam 789 milyon lira

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1813 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...