Basın mensuplarına Kovid-19 testi yapıldı

19 Kasım 2020 15:31

Isparta merkezde görev yapan basın mensuplarına dün İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Koronavirüs testi uygulandı.

 Gönüllük esasına göre yapılan testlere katılımda yoğun oldu.

Şehir genelinde artışlarının ardından kamuoyu adına önemli bir görev üstlenen Isparta basınına PCR testi yapıldı. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya’nın görüşmesi sonucu yapılan test dün saat 10:00’da Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden gerçekleştirildi. PCR sürüntüsüyle alınan test sonrası basın mensupları hem IGC Başkanı Şevket Karahan’a hemde İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya’ya göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Meslektaşları adına konuşan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Gazeteci Tuna Ünal, test vermenin korkulacak bir durum olmadığını dile getirdi. “Çubuk acıtıyor diye bir söylenti var ama öyle bir durum yok. Vatandaşlarımız testlerini rahatlıkla yaptırabilir. Sağlık çalışanlarımız da bizimle oldukça ilgilendiler. İl Müdürü Mehmet Karakaya’ya ve Yaşam Merkezi Sorumlu Hekimine, Sorumlu Başhemşiresine ayrıca ayrımsız bütün çalışanlarına teşekkür ederim. Milletimiz, sağlık görevlilerine sonuna kadar güvenebilirler” dedi.

Tuna Ünal, “Vatandaşlarımızı açıklanan tedbirlere uymaya davet ediyorum. Lütfen kurallara uyalım. Kısa sürede bunu atlatacağımızı düşünüyorum. Sağlık çalışanlarımız, polisimiz ve askerimiz kadar basın mensuplarımız da sahada aktif olarak rol alıyor. Risk grubunda bulunan mesleklerden birisi de gazeteciler. Hem biz kendimizi tehlikeye atmayalım hem de karşımızdakileri tehlikeye atmayalım dedik ve test yaptırdık” dedi. 

“TEDBİRLERE UYARSAK BAŞARILI OLURUZ”

Filyasyon ekibinde görevli Diş Hekimi Mesut İzciler ise vatandaşlara tedbirlere uyulması konusunda tavsiyede bulundu. Dt. İzciler, “Vatandaşlarımız maske ve sosyal mesafeye dikkat ederlerse Türkiye’de genelinde bu mücadelede başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

KARAHAN’DAN AÇIKLAMA

Test işleminin sona ermesinin ardından açıklama yapan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan: ‘Basın mensuplarımız yoğun bir risk altında çalışıyorlar. İl Müdürümüz Sayın Mehmet Karakaya ile görüşmemiz neticesinde arkadaşlarımıza test yaptırmayı uygun gördük. Emeği geçen bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...