“Okçuluk sayesinde hayata bakış açım değişti”

25 Kasım 2020 18:53

Uluborlu’daki okçuluk yaşantısının ardından evlendikten sonra Antalya’ya yerleşen Özgür Özen, yaklaşık 20 yıldır okçulukla uğraştığını ve bu spor dalı sayesinde hayata bakış açısının değiştiğini söyledi.

2008 ve 2012 yıllarındaki Paralimpik Oyunları'nda, Türkiye'yi milli sporcu olarak temsil eden Özgür Özen, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na da kota almayı başararak, üçüncü kez olimpiyata gitmeyi garantiledi. Uluborlu’daki okçuluk yaşantısının ardından evlendikten sonra Antalya’ya yerleşen Özgür Özen, yaklaşık 20 yıldır okçulukla uğraştığını ve bu spor dalı sayesinde hayata bakış açısının değiştiğini belirterek "Okçuluk benim için bir yaşam felsefesi. En büyük desteği eşimden görüyorum. Eşim sahaya yerleşimden tutun da ok atmaya kadar yardımcı oluyor. Eşim refakatçim ve antrenörüm. Bu şekilde devam ediyoruz. İnşallah yeni dereceler elde etmeye devam edeceğiz" dedi.

Okçuluğa kaza geçirmeden önce başlayan Özen, “10-11 yaşlarımda Isparta’da gezerken elinde renkli ok alan birini gördüm. Takip ettim. Stadyuma gittiler. 3-4 saat antrenmanını seyrettim. Hoca fark etti, çağırdı. ‘Neden seyrediyorsun’ dedi. Merak ettiğimi söyledim. Ve bana ilk defa ok attırdı. O günden sonra hep ok attım. Her attığım oku ilk günkü gibi heyecanla atıyorum. Kazadan sonra da okçuluk hayata sarılmama en büyük etken oldu” diye konuştu.

Milli Okçu Özgür Özen’in eşi ve antrenörü Pınar Özen ise “Sporcum çok azimli. Pes etmiyor, yılmıyor. Ben de daima yanındayım” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1573 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...