Çevrimiçi Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Başladı

25 Kasım 2020 18:54

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından Covid-19 virüsü salgını nedeniyle psikolojik desteğe ihtiyaç duyan bireyler için online psikolojik danışma hizmeti başlatıldı.

Psikolojik desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimiz ve personelin danışmanlık randevusu almak için SDÜ Mobil Uygulamasından rezervasyon oluşturmaları gerektiğini belirten Psikolog Sıddıka Yavuz, tıpkı yüz yüze görüşmelerde olduğu gibi çevrimiçi görüşmelerde de gizlilik ve mahremiyeti sağlamanın öncelikli olduğunu söyledi.

Görüşmelerin Microsoft Teams Programı Office 365 hesabından gerçekleştirileceğinin altını çizen Psikolog Yavuz, başvuruda bulunmak isteyenlerin mutlaka sdu.edu.tr uzantılı e-posta adresleri ve şifreleri ile bu uygulamaları aktifleştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Görüşmelerin bölünmemesi amacıyla sessizliğin sağlanmasının önemli olduğunu da kaydeden Yavuz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminde “depresyon”, “kaygı bozuklukları”, “iletişim problemleri ve sosyal fobi”, “panik atak”, “dikkat eksikliği”, “stres ve öfke problemleri” gibi pek çok konuda destek sağlandığını ifade etti.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 3053 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...