Top Dikiciliğinin ustası

27 Kasım 2020 15:59

Eski profesyonel voleybolcu ve Antrenörü olan Hüseyin Şentürk’ün top dikiliciğinde ustalığı sık sık ulusal basında yer alıyor.  Topun gerçek ustası olarak dikkat çeken Şentürk, 130 yıllık geleneğini sürdürüyor.

            Futbol topu başta olmak üzere tüm dolarlı iğneyle dikebilen ve bu sanatın son ustası olan Şentürk, “Üsküp’te top ustası olan dayımda top dikiciliğini öğrendim. 1990’lı yıllara gelindiğinde maalesef Çin malları ülkemize girdi. Bu top değerini yitirdi. Okul takımından bir kaptan elinde patlak topla geldi.. 100 dolarlık patlak topu tamir etmiştim o zaman. Gizli gizli yaptım. Tekrar diktim ve şişirdim. Oradaki herkes şaşırdı. Üniversitede herkes şaşırdı. Hatta içimizde cerrah arkadaşlar vardı. Şaşırdılar. Özel sipariş alıyorum. Altınköy Müzesindeki sergide bunları sergiledim.

Bu iğneler her zaman benim  çantamdadır. Bir futbol topunun yapımı 3 saat sürüyor. Çok mutluyum. Meditasyon yapmış gibi 3 saatin sonunda kalkıyorum” dedi.

                Şentürk, bir çok kişiye top dikimini öğretti. Burdur MAKÜ’de yüzlerce kişiye istihdam sağlanırken Şentürk, farklı tasarımlı çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

*HABER MERKEZİ

               

Bu haber 1900 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...