Çaltı Köyünün Sarımsağına artı değer katacak girişimciye destek: TKDK’dan

30 Kasım 2020 15:08

TKDK’nın 9. Proje çağrı döneminde sözleşme imzaladığı projeler arasında sebze-meyve kurutma adına 1 proje bulunuyor. Yalvaçlı Özer ailesi, Çaltı’nın ünlü sarımsağını kurutup, fırınladıktan sonra toz halinde yurt dışına pazarlamayı hedefliyor. Faaliyet kapsamında soğan, domates gibi sebzeler ile ilimizde yetişen meyveler de bulunuyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun 9. Proje başvuru çağrı döneminde 8 projeye onay verildi. Toplam yatırım değeri 24 milyon TL olan 8 proje için AB kaynaklarından 15.6 milyon TL hibe verilecek.

TKDK’nın sözleşme imzaladığı projeler arasında geleceğin sektörü olarak görülen kuru sebze ve meyve tesisi projesi de yer alıyor. Yalvaçlı Özer ailesinin kuracağı sebze-meyve kurutma tesisi için TKDK’dan 2.3 milyon TL hibe verilecek. Proje kapsamında Yalvaç’ta AB normlarında sebze ve meyve kurutma tesisi yapılacak. Tesiste öncelikle Çaltı’da markalaşan sarımsağın kurutulup, fırınlandıktan sonra toz haline getirilmesi hedefleniyor. Yurt dışında büyük pazarı olan soğan ve sarımsak tozu ile ilgili üretim yapmayı planlayan Özer Ailesi, Çetince domatesi ile diğer sebze türlerini de değerlendirecek. Tesiste bölgemizde yetişen meyveler de kurutulacak.

TKDK, Yalvaç’ta yapımına başlanacak bu proje için Nilay Özer ile sözleşme imzaladı.

Öte yandan 9. Çağrı döneminde Isparta’da şu projeler desteklenecek:

2 adet mantar üretimi

1 adet makine-ekipman

1 adet meyve-sebze kurutma tesisi

2 kırsal turizm

1 arıcılık projesi

1 GES

Toplam yatırım tutarı 24 milyon

Hibe tutarı 15.6 milyon.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1488 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...