“Sağlık Olmadan Üretim Olmaz”

30 Kasım 2020 15:25

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, tarım ve tarıma dayalı hayvancılık sektörünün sekteye uğramaması için üreticilere Covid-19 tedbirleri konusunda uyarılarda bulunarak; “Sağlık olmadan üretim olmaz” dedi.

Özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen gösterilmesinin son derece önemli olduğunu, salgını küçümsemenin, kendimizin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmak anlamına geldiğini ifade eden Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, son dönemde, ülke genelinde ve dolayısıyla Isparta’da da artış gösteren pandemi nedeniyle zor günler yaşandığını vurgulayarak, her ne kadar tarım sektörüne, bu salgının etkileri sektörel anlamda diğer pek çok sektöre göre daha az olsa da, gıdanın arzında sıkıntı yaşanmaması için özellikle kış aylarında üreticilerimiz kapalı alanlarda daha dikkatli olması gerektiğini dile getirdi.

BAŞKAN ADAR; “TEDBİRLERE

EKSİKSİZ UYALIM”

Sağlık olmadan üretimin olamayacağını ifade eden Başkan Adar, bu sözden hareketle; maske, mesafe ve temizlik kurallarına daha da özen gösterilmesini isteyerek; “Başta sayın Valimiz olmak üzere pek çok yetkilimiz açıklamalar yaparak halkımıza uyarılarda bulunuyorlar. Bu açıklamalar bize işin ciddiyetinin devam ettiğini göstermektedir. Alınan tedbirleri göz ardı edip, bana bir şey olmaz demeyelim. Tedbirlere lütfen uyalım” dedi.

“TARIM VE HAYVANCILIK

VAZGEÇİLMEZ UNSURDUR”

Kırsalda yaşayanlar için tarım ve tarıma dayalı hayvancılığın vazgeçilemez bir faaliyet olduğunu belirten Başkan Adar; “Diğer illerde olduğu gibi kentimizde de Covid – 19 tedbirleri devam etmektedir. İlçe ve köylerimizdeki çiftçi ve üreticilerimizin faaliyetlerinin aksamaması için daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu mücadelemizi ancak tedbirle kazanabiliriz” şeklinde konuştu.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1543 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...