Eğirdir Gölü’nde dip temizliği sürüyor

2 Aralık 2020 15:24

Eğirdir Gölü dip temizliği ilçe hayvanat bahçesi bölgesinde devam ediyor. Milletvekili Gökgöz, DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin ve havzadaki belediye başkanları ile birlikte dün Eğirdir’deydi. Çalışmaları yerinde inceleyen Gökgöz, dip temizliği ile Eğirdir Gölü için çok ciddi adımların atıldığını söyledi. Gökgöz, şu açıklamalarda bulundu:

DOĞAN ARITMA SİSTEMLERİ KURUYORUZ

“Ben öncelikle Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüze, Eğirdir Belediye Başkanımıza, Senirkent Belediye Başkanımıza, Gelendost Belediye Başkanımıza ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Eğirdir Gölü’nü korumak adına DSİ’nin başlatmış olduğu bu projeyi Belediye Başkanlarımız ve Belediye Ekipleri ile birlikte sinerji içerisinde işbirliği yaparak Eğirdir Gölü’ne gelen rüsumatı önleme adına, hem dip çamurunun temizlenmesi hem de gelen kirli atığın önlenmesi adına burayız. Biz Eğirdir Gölü’müzü gözbebeğimiz olarak korumak adına burada sürekli çalışmaların içerisinde bizihati Milletvekili arkadaşlarımızla beraber yer alıyoruz. Dolayısıyla Eğirdir Gölü’ne gelebilecek her türlü atığın önüne geçmek adına böyle bir çalışma yürütülüyor. Bu dip çamurunun ve atıkların temizlenmesi ile yine çözelti havuzlarının da oluşturulmasının ardından göle gelecek etken maddelerinde ulaşmasını engellenecek. Doğal arıtma sistemi adı verdiğimiz bu sisteminde Eğirdir Gölünü kurtarma noktasında da büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz.

VAHŞİ SULAMAYA SON VERECEĞİZ

Dolayısıyla Bölge Müdürümüzde ifade ettiler bizlerde vahşi sulamanın önüne geçmek ve damlama sulamanın daha yaygınlaştırılması adına Atabey Ovası’nın da Dünya Bankasında onaylanan projesi ile beraber inşallah orada damlama sulamaya geçeceğiz. Dolayısıyla bugün biz burada yapılan çalışmaları hem yerinde incelemek hem de yapılacak işlemleri de hem Eğirdir’de hem de Gelendost’ta hem de Senirkent havalesinde Eğirdir Gölü’nü kirletebilecek her türlü etken maddenin önüne geçmek ve çözelti havuzlarının da yapılması adına hem DSİ Bölge Müdürümüz ve Belediye Başkanımızla beraberiz. Dolayısıyla ben burada emeği geçen tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Bizler Eğirdir Gölü’nün hem içme suyu havzası, hem de sulama suyu olarak kullanılma noktasındaki hassasiyetimizi yineliyoruz. Tabi vatandaşlarımızdan da suyu israf etmeden burada biraz daha itinalı davranmamız gerektiğini ifade ediyorum. Ben tekrar ilgi duyan bizimle beraber bu haberlerinde halkımıza ulaşmasını sağlayan basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 *HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 2262 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...