“Her gün tıpkı bir engelliler günü gibi engelli bireylerin hatırlanmasını temenni ediyorum”

6 Aralık 2020 14:48

Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er “3 Aralık Dünya Engeliler Günü” nedeniyle bir dizi ziyaretler yaparak sosyal medya hesabından ziyaretler hakkında bilgi verdi.

Başkan Er , Engelliler Gününde böyle seslendi: “Sevgili dostlar, 3 Aralık her yıl Dünya Engelliler günü olarak değerlendirilmektedir. Bugünün anlam ve önemi dünyada bulunan 1 milyar engellinin sorunlarının konuşulduğu ve çözüm yollarının arandığı, yapılan çalışmaların değerlendirildiği bir gün olmasındandır. Biz de Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şubesi olarak kurulduğumuz günden beri gerek görme engellilerin gerekse tüm engelli kardeşlerimizin hak mücadelesini veren bir derneğiz. Bu mücadelemizi verirken tüm kurum ve kuruluşlarımızla diyalog içerisinde olmayı, halkımızla birlikte el ele vererek sorunlarımızı konuşmaya önem vermekteyiz. Çünkü biz biliyoruz ki sorunlarımızı kurumları karşımıza alarak değil yanımıza alarak çözebiliriz. Bu anlayıştan ötürü Isparta'da başta Valiliğimiz olmak üzere İl Emniyet Müdürlüğümüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz, Üniversitelerimiz, çeşitli meslek odaları, Isparta Belediyesi ve saygıdeğer Isparta Halkımızla dayanışma içerisinde bulunarak sorunlarımızı çözmek için gayret gösteriyoruz.

Sevgili dostlar, Isparta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 3000 engelli aileye evde bakım ücreti ödemektedir, 8000 engelli bireye engelli maaşı (2022) vermektedir. Ayrıca 2 resmi 2 de özel bakım merkezinde engelli bireylere bakım hizmeti sunmaktadır. Bu çalışmalarından dolayı İl Müdürümüz Sayın Yakup Kütük olmak üzere kurumun tüm çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Can ve mal güvenliğimizin teminatı olan güzide kurumumuz İl Emniyet Müdürlüğümüzün engelli bireylere de yönelik oldukça önemli çalışmaları bulunmaktadır. Derneğimize ve üyelerimize sahip çıkarak gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı ve derneğimize hediye ettikleri beyaz bastonlar nedeniyle başta İl Müdürümüz Sayın Metin Akay olmak üzere Toplum Destekli Şube Müdürümüz Sayın Osman YALÇIN ve tüm polislerimiz ve Emniyet mensuplarımıza derneğimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bugün kendilerine plaket takdim ederek bu teşekkürlerimizi ifade ettik. İl Emniyet Müdürümüzün makamında gerçekleştirdiğimiz ziyaret çok sıcak bir ortamda, samimi bir havada geçmiştir. Sayın Emniyet Müdürümüz her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını belirterek her konuda bizleri arayabilir, tüm etkinliklerinize katılmaktan mutlu oluruz ifadelerini kullanmıştır.

Sevgili dostlar işte böyle duyarlı bürokratlarımız ve yine oldukça duyarlı Isparta Halkımız olduğu müddetçe bizler kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Dernek olarak şevkle ve istekle çalışmaya devam edeceğimizi belirtiyor her gün tıpkı bir engelliler günü gibi engelli bireylerin hatırlanmasını temenni ediyorum.

Ayrıca pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanlarımıza, emniyet teşkilatımıza ve bizim sağlığımız için uğraşan tüm kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, herkesi maske takmaya, fiziksel mesafeyi korumaya ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyorum. Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle... Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...