“AÇILACAK YENİ İMAR ALANLARINDA ZEMİN ETÜDÜ YAPILACAK”

9 Aralık 2020 15:24

Isparta Belediyesi, altyapı yatırımlarında Avrupa şehirlerindeki örnek uygulamalar için adımlarını atıyor. Yıllardır ihtiyaç olan yer altı röntgeni (Jeoradar) bu dönem alınacak, Genel imar revizyonu yapılırken Isparta’nın 440 noktasında deprem zemin etüdü yapılacak. Kat yükseklikleri buna göre planlanacak.

Yeni imara açılan Deregümü ovası ile ITSO Ekonomi Kampüsü karşısındaki Merkez Isparta yeni imar alanında kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hattı parsellerin içine konulacak. Cadde ve sokaktan geçen mevcut altyapı şebekesine ulaşmak için kimse asfalt kestirmek zorunda kalmayacak.

 Isparta’da yer altındaki su, kanalizasyon, içme suyu, doğalgaz, elektrik, internet ve benzeri altyapı sistemlerinin nereden, nasıl ve hangi boyutlarda geçtiği göz kararı ile biliniyor. Balaman döneminden bu yana kentin yer altı röntgen cihazına ihtiyacı konuşuluyordu. Başdeğirmen, müjdeyi verdi.

 Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen, yeni genel imar revizyonu çalışması kapsamında depreme yönelik önemli bir tedbir çalışması yürüttüklerini açıkladı. Isparta’da 440 noktada zemin etüdü yapılacak, kat artışları bu etüt raporuna göre belirlenecek.

Isparta Belediyesi Meclisi’nin aralık dönemi ilk toplantısı Başkan Şükrü Başdeğirmen başkanlığında mesafe kurallarına uygun olarak Halı Sarayı Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, meclis açılışında pandeminin önemine ve riskine bir kez daha dikkat çekti.

 ALTYAPIDA YAPILMAYANI YAPIYORUZ

 Gündem maddelerinin tek tek görüşülüp, ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda Başkan Başdeğirmen, altyapıya yönelik çalışmalar ve hazırlıklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ‘Akıllı belediye başkanı yerin altına yatırım yapmaz’ sözünü hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “biz o akılda değiliz. Çok önemli yatırımlar yapıyoruz. 20-25 yıldır ihmal edilen, yapılmayanları yapıyoruz” dedi. Başdeğirmen, ‘Fatih, Muzaffer Türkeş Mahalleleri devamında (Deregümü ovası) kalan yeni açılan imar alanında Belediye Gelir Kanunu’na istinaden kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hattının parselin içine çekilmesi adına arsa metrekaresi başına alınacak ücret bedelinin belirlenmesinin görüşülmesi’ maddesiyle ilgili şöyle konuştu:

 YENİ İMAR ALANLARINDA

ALTYAPI SİSTEMİ HAZIR OLACAK

 “Isparta’da uzun zamandan beri yapılan bir yanlışlığa son veriyoruz. Yeni imar alanlarında su, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısını parselin içine koyuyoruz. Bu çok önemli bir karar. Çünkü her yeni yapılan inşaatta asfaltlar kesiliyor ve cadde, sokak şebekesinden alınıyor. Yeni imar alanlarının altyapısını hazır hale getiriyoruz. Parsellerin içinde yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon altyapısı hazır olacak. Yapılan inşaatın bağlantısı oraya yapılacak ve asfalt kesimi olmayacak.

 ZEMİN ETÜT ÇALIŞMASI

 Altyapı ile ilgili birçok konu üzerinde çalışıyoruz. Genel imar revizyonu üzerinde çalışıyoruz. Isparta’nın 20-25 yıllık ihmal edilen bir konusu. İmar revizyonunu yeniden yapıyoruz. Bu çalışma ile eş zamanlı olarak deprem zemin etüdünü inceleyeceğiz Geleceğimiz için çocuklarımız için zeminimizin durumunu ortaya koyacağız. Hangi bölgede ne kadar risk var. 440 noktada zemin etüt çalışması yapılacak. Bu etüd raporuna göre kat planlarımızı, kat yüksekliklerimizi belirleyeceğiz. Kat yüksekliği verirken neye göre hareket edeceğimizi ortaya koyacağız.

 YER ALTININ RÖNTGENİ ÇEKİLECEK

Altyapıya önem veren bir belediyeyiz. Akıllı adam altyapıya önem vermez diyorlar. Biz o akıldan değiliz. Belediyemize röntgen cihazı kazandırıyoruz. Yerin altında ne var, ne yok göreceğiz. Altyapı boruları nereden geçiyor, hangi büyüklükte bu cihaz ile belirlenecek. Yerin altında ne olduğunu bu cihaz sayesinde göreceğiz.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1931 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...