ITSO’dan yapay zekâ merkezli proje için Teknokente ziyaret

11 Aralık 2020 15:24

Gebze Bilişim Vadisi önderliğinde yapay zekâ merkezli bir proje için çalışmalara başlayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, bu kapsamda paydaş buluşmalarına başladı. ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Isparta’nın teknoloji üssü Göller Bölgesi Teknokenti’ni ziyaret edip, istişarelerde bulundu.

ISPARTA İÇİN YENİ BİR HEDEF KOYDUK

Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi’yi ziyaret eden ITSO Başkanı Tutar, Bilişim Vadisi nezdinde yapılan çalışmaları anlattı. Tutar, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz günlerde Gebze’deki Bilişim Vadisi’ni ziyaret edip, çeşitli temaslarda bulunmuştuk. Amacımız Bilişim Vadisi’nin bir üssünü Isparta’da oluşturmak. Yapay zekâ, makine öğrenmesi şirketi kurarak bu alanda Isparta’ya yeni bir rota çizmek istiyoruz. Bilişim Vadisi desteğiyle odamız bünyesinde bir şirket kurup, gelecekte önem kazanacak olan veri etiketleme yapmak, geleceğe hazır olmak istiyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında ilimizin gurur veren kuruluşlarından Göller Bölgesi Teknokenti’ni de ziyaret edip, istişare etmek istedik. Sizlerin de fikirlerini dinlemek, bu çalışmada desteğinizi istemeye geldik. Burada fikir alışverişinde bulunmak, Teknokent’teki firmalarımızın bilgisine başvurmak için buradayız” diye konuştu.

SAĞLIK VE ITRİ-TIBBİ BİTKİLER SEKTÖRÜ ÖNCE ÇIKIYOR

Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Terzi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştu:

“Teknokent A.Ş.’nin en büyük ortağı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Biz Bilişim Vadisi başta olmak üzere tüm Teknokentler ile istişare halindeyiz. İşbirliği yapıyoruz. Teknokentlerin platformu başkanlığını da ben yürütüyorum. Birbirini destekleyen bir yapı içinde sinerji üretiyoruz.

Makine öğrenmesi ve yapay zekâ birer araç, amaç değil. Firma kurmak önemli değil. Önemli olan yazılımınızdır. Göller Bölgesi Teknokenti’nde öne çıkan firmalar sağılık ve ıtri-tıbbi bitkiler sektörü. Önümüzdeki yıl yapacağımız binada 2 kümelenme ortamı oluşturacağız. Birisi ıtri ve tıbbi bitkiler ile ilgili diğeri yapay zekâ kümelenmesi. Biz bu alanlarda yapılacak her çalışmaya destek vermeye hazırız.”

PROJESİ OLANLAR İÇİN OFİS İMKANI

Teknokent Genel Müdürü Terzi, daha sonra ITSO Başkanı Tutar ve beraberindekilere Teknokent içerisindeki firmaları gezdirdi. Teknokent ’in son katında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı katkısıyla açık ofis sistemi kurulduğunu anlatan Terzi, şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Göller Bölgesi Teknokenti’nde kuluçka merkezi oluşturuldu. Açık ofis sistemi. 25 kapasiteli bir yer, fikri ve projesi olan herkese ortam ve imkân sunuluyor. Her türlü ofis gideri Kalkınma Ajansı tarafından karşılanıyor. Proje Pazarı ve diğer yarışmalarda dereceye giren projelerin sahiplerine burada imkân sunuyoruz. Ödül olarak şirket kurma ve ofis imkânı sunuyoruz. TÜBİTAK Genç Girişimci Programı’ndan da 5 öğrencimiz burada çalışıyor. Her türlü imkân sağlandı.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...