“Gül Suyunun kan sulandırıcı özelliği Bilimsel araştırılmalı”

11 Aralık 2020 15:26

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gülsuyunun kan inceltici özelliği ile kandaki pıhtılaşmayı önleyebileceğini savundu, farmakoloji uzmanlarından destek istedi.

COVİD-19 virüsü ile birlikte görülen kanın pıhtılaşması sonucu ölümler kan sulandırıcıların önemini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Ömrünü gülcülüğe ve buna bağlı ürünlere adayan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik’e göre, gülsuyu iyi bir kan sulandırıcı…

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik’in bu tezi sadece bir iddia. Bu iddianın üniversitelerin farmakoloji bölümlerince, ilgili uzmanlarca ispat edilmesi gerekiyor. Gülbirlik Genel Müdürü Çelik, gülsuyunun kan sulandırıcı özelliği olduğunu belirterek “bu konu araştırılmalı ve incelenmelidir. Doğal kan sulandırıcı olarak değerlendirilmesi çok önemli. Gülsuyunun kan sulandırıcılığı sayesinde kanın pıhtılaşması önlenebilir. Ama bizim tezimiz ispat edilmesi gereken bir konu. Bu bizim işimiz değil. Farmakoloji uzmanlarının işi. SDÜ’de çok değerli farmakoloji uzmanlarımız var. Gül suyunun bu özelliği araştırılmalı, incelenmelidir” dedi.

Gülbirlik Genel Müdürü Çelik, gül suyunun zeka açıcı, hafıza canlandırıcı özelliği de olduğunu belirterek “Geçmişte bu konuda çalışmak isteyen bir kişi oldu. Ancak bu konular uzun süreli çalışma gerektiren konular. Hepsinin ispata ve tescile ihtiyacı var. Biz sözlü olarak söyleyebiliyoruz. Evet gülsuyu zeka açıcıdır, hafıza canlandırıcıdır. Ama sağlık açısından ispat önemli” diye konuştu.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 2038 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...