“Gönderdiğimiz briketlerle orada 70 ev inşa edildi”

12 Aralık 2020 10:19

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, başta Yunanistan olmak üzere mültecilere etmedikleri eziyeti bırakmayan ülkelere sert tepki göstererek; “Bu konuda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye onlara insanlık dersi vermektedir. Bu ders onlara yeter” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğrimen, dün saat 11.30’da Gökkubbe Fuar Merkezi önünde gerçekleştirilen, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından, başta Isparta Belediyesi olmak üzere çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla oluşturulan ve içinde Un, Yağ, Şeker, Pirinç gibi yiyecekler ve çeşitli giyecekler bulunan Yardım TIR’ı Suriye’nin İdlib şehrine gönderilmesi törenine katıldı.

BAŞDEĞİRMEN; “MİLYONLARCA

İNSAN EVSİZ, BARKSIZ KALDI”

Törende bir konuşma yapan Başkan Başdeğirmen, mültecilerin botlarını batırarak ölüme terk eden Yunanistan başta olmak üzere mültecilere kötü davranın tüm ülkelere sert tepki gösterdi. Başkan Başdeğirmen törendeki konuşmasında; “Bilindiği gibi yaklaşık 10 yıldır Suriye’de yaşanan iç savaş orada yaşayan insanları büyük bir sıkıntıya düşürmüştür. Binlerce hatta milyonlarca insan evsiz, barksız kalmıştır. İnsanlar buradan kaçmak ve başka ülkelere sığınmak zorunda kalıyorlar. O sığınmak isteyen vatandaşların büyük bir bölümünü Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile biz de misafir ediyoruz.

“CUMHURBAŞKANIMIZ HİÇBİR

MÜLTECİYE HAYIR DEMEMİŞTİR”

Onlara gereken her türlü desteği ve yardımı yapıyoruz. Ülkelerinin içerisinde olup da yardıma ihtiyacı olan tüm mazlumlara yardımcı oluyoruz. Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Ancak ne acıdır ki bugün dünya, mazlumların hele hele Müslümanların sıkıntılarını görmezlikten gelen, hiçbiri onların yanında olmayan bir yönetim şeklindedir. Mazlumlarımız daha rahat bir yaşam için botlarla Ege Denizi’nden geçerken, Yunan askerlerinin ucu sivri oklarla botlarını batırarak, ölmelerine sebep oluyorlar. Nerede insan hakları, nerede insanların korunması. Türkiye her zaman mazlumların yanında yer almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünyaya örnek bir liderdir. Bu insanların hiçbirisine hayır dememiştir. Ülkemize alabildiğimizi ülkemize almışızdır alamadığımızın da bölgesinde ihtiyacını karşılamışızdır. Bu durum dünyaya örnektir. Dünya da farkında ama maalesef kabullenemiyorlar. Çünkü ‘Türkiye güçlü ve büyük bir ülke’ diyemiyorlar.

“ISPARTA BELEDİYESİ OLARAK

HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA OLDUK”

Bizler de Isparta Belediyesi olarak İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliğinin önderliğinde geçtiğimiz Şubat ayında İdlib’e 22 tır kendi ürettiğimiz briketi gönderdik ve bu malzemelerle orada 70 ev inşa edildi. O evlerde 70 kişinin barınmasını sağladık. Şimdi o insanlarımıza gıda ve yardım malzemesi gönderiyoruz. Biz ülkemizdeki insanlarımızın da her zaman yanındayız. Şöyle bir söz var; ‘kendi ülkene bakmadan dışarıya neden gidiyorsun.’ Bu sözü hazmedemeyen insanlar söylüyor. Eğer onların içerisinde şu kadarcık duygu olsaydı bu sözü söyleyemezdi. Bizler hem ülkemizde hem de dünyada mazlum, mağdur ve mahzun olanların yanında olmak için büyük bir ülkeyiz. Yüce rabbim bizim nasibimizi bu yaptığımız yardımlarla arttırıyor. Avrupa ülkeleri kendilerine ‘çok zenginiz’ dediği halde nasipsizliklerinden dolayı pandemi döneminde Türkiye’nin maskesine ihtiyaç duymuşlardır” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 2258 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...