Isparta Belediyesi ‘Sonbahar-Kış Fotoğraf Yarışması’ düzenliyor

16 Aralık 2020 17:28

Isparta Belediyesi “Isparta’da Sonbahar- Kış” adıyla Fotoğraf Yarışması düzenliyor. Yürütücülüğü Isparta Belediyesi ile Isparta Sanat ve Fotoğraf Derneği (ISFODER) tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmaya son katılım tarihi ise 2 Nisan 2021.

Konu ile ilgili olarak Isparta Belediyesinden yapılan duyuruda özetle şu bilgilere yer verildi: “Göller   Bölgesinin en güzel kentlerinden biri olan Isparta’nın her mevsimi ayrı güzellikte yaşanmaktadır. Isparta’nın her mevsim doğal güzelliklerinin,  belgesel tespitini yaparak kente dair nitelikli ve sanatsal  bir görsel bellek oluşturmak; ilimizin  tanıtımına katkı sağlamak; yarışma yoluyla üretilen eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak; farklı şehirlerden gelecek fotoğraf dostlarını buluşturmak, kaynaştırmak ve bu sayede fotoğraf sanatının tanıtılmasına, yaygınlaşmasına katkıda bulunmak; yerel halkta fotoğraf sanatına ilgi / farkındalık oluşturmak ve fotoğraf yarışması  sonucunda seçilen eserleri Isparta  Belediyesi fotoğraf arşivine kazandırmaktır.

Başka bir deyişle; Fotoğraf kültürünü yaygınlaştırmak, Isparta ilinin değişimi ve sahip olduğu tüm güzelliklerini fotoğraf sanatçılarının bakış açısıyla gözler önüne sermektir.

YARIŞMA KATEGORİ/BÖLÜMLERİ

Yarışma Sayısal (Dijital) kategoride ve Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf olmak üzere tek bölümlüdür. Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir. Yarışma sonuçları Isparta Belediyesi web sitesinden, “Isparta’da Sonbahar-Kış Fotoğraf Yarışması” facebook sayfasından duyurulacaktır. Ödül alan eserler sosyal medya (Facebook, instagram, twitter) hesaplarında yayınlanacaktır. YARIŞMA TAKVİMİ VE PROGRAMI

• Yarışmanın Başlama Tarihi : 15 Aralık 2020

• Son Katılım Tarihi : 2 Nisan 2021

• Seçici Kurul Toplanma Tarihi: 10-11 Nisan 2021

• Sonuç Bildirim Tarihi : 15 Nisan 2021

• Ödül Töreni Isparta Belediyesinin sosyal medya hesapları ve web sitesi adreslerinden duyurulacaktır.

ESERLERİN GÖNDERİLMESİ

fotoyarisma32@gmail.com adresine fotoğraflarla birlikte katılım formu da doldurulup gönderilecektir...

Transfer sayfaları ( www.wetrensfer.com gibi) veya direkt gönderilir. Konu kısmına mutlaka yarışma adı ve gönderen kişin ası eklenmelidir.

** Tek seferde olacağı gibi dosyaların büyük olması halinde konu kısmına sıra numarası da belirtilerek birden fazla ileti ile de gönderilebilir.

DEĞERLENDİRME

13.1 Seçici kurul yarışmaya gönderilen eserleri Isparta ilinin tanıtımı açısından dikkate alarak, şehrin kültürel, doğal, tarihi özelliklerini ve sosyal yaşamı vurgulama yönüyle ele alacak aynı zamanda bu eserleri sanatsal ve estetik yaklaşımla değerlendirecektir. Bu nedenle; seçici kurul değerlendirmeye aldığı eserlerde mekan vurgusu, yaratıcı bakış açısı, doğallıktan uzaklaşılmaması (aşırı yapay kurgu vb. içermeyen),fotoğrafın teknik ve estetik yönlerini barındırması gibi nitelikleri arayacaktır. ÖDÜLLER/SERGİLEME-SATIN ALMA:

1. lik Ödülü : 2000 TL

2.lik Ödülü : 1500 TL

3.lük Ödülü : 1000 TL

Mansiyon 5 adet : 500 TL

Sergileme : 250 TL

Satın alma (gerek görülürse) : 250 TL

*HABER MERKEZİ

Bu haber 2165 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...