“Tarım ve Hayvancılıkta daha çok sanayileşmeliyiz”

18 Aralık 2020 15:31

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta’da narenciye çeşitleri dışındaki tüm meyvenin ticari amaçla üretildiğine dikkat çekerek “daha çok gelir elde etmek için tarım ve hayvancılığa dayalı sanayiyi büyütmeliyiz” dedi.

 

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Çiftçi TV’nin Bereketli Topraklar programına konuk oldu. Eğirdir Gölü manzaralı Akpınar Tepesi’nden Çiftçi TV’nin sorularını yanıtlayan Özel, Isparta’nın tarımın başkenti olduğu iddiasında bulundu. Özel, şu açıklamalarda bulundu:

  “Isparta tarımın başkentidir. Sulu tarımın Türkiye gündeminde ilk geldiği bölgelerden birisi Isparta’dır. Özellikle Eğirdir Gölü tarım için büyük bir nimettir. Atabey Ovası, Senirkent ovası Yalvaç ve birçok ilçe, kasaba ve köylerde sulu tarım yapılıyor. Bundan dolayı Isparta sulu tarıma erken geçti. Türkiye’nin meyve bahçesi bir şehir. Isparta gülü ile anılır. Ama Isparta’da tarım çok çeşitlidir. Her yenilen 4 elmanın bir tanesi Isparta’da yetişiyor. 1 milyon tonu bulan rekolteye sahibiz. Meyvenin tüm çeşitlerini üretiyoruz. Narenciye türü hariç elma, kiraz, şeftali hepsi Isparta’da yetiştirilebilmekte ve önemli bir gelir kaynağı oluşturmakta. Son yıllarda da hayvancılık alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Küçükbaş hayvan varlığımız düşmüştü, şu an artış gösteriyor. Süt üretimine yönelik büyükbaş hayvanda ciddi bir rakama ulaşmak üzereyiz.

Biz kendi ürettiğimiz mallara sahip çıkar, sanayileşme anlamında bir adım daha atarsak üreticimizi daha iyi noktaya getirebiliriz. Tarım ve hayvancılık anlamında sanayileşme konusunda çalışmalarımız olmalı. Böyle hedeflerimiz var.

 DOĞAL GÜLSUYUYU

TÜRKİYE TANIMALI

Gülümüzü çok iyi tanıtmamız gerekiyor. Gülsuyumuzu tanıtmamız gerekiyor. Cilde olan faydası çok önemli. Doğal gülsuyunu tüm Türkiye’ye duyurmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda hedeflerimiz var.  Bunda başarılı olursak mevcut gül üretimimizi 2 kat daha artırma potansiyeline ulaşabiliriz.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1365 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...