“Eğirdir Gölümüzü tasarruflu kullanmak için projelerimi hayata geçiriyoruz”

18 Aralık 2020 15:36

DSİ’ye yeni atanan Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Eğirdir Gölü ile ilgili yaklaşımını sunarken yapısal projelerden bahsetti. Eğirdir Gölü’nün göller bölgesi için gözbebeği olduğunu kaydeden Şahin, koruyup, geliştirirken yapısal projeleri de hayata geçireceklerinin altını çizdi.

DSİ Bölge Müdürü Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

“Bizim Eğirdir Gölü bu yörenin, Göller Bölgesinin gözbebeğidir, tatlı su kaynağıdır. Eğirdir Gölü’nün gerek miktar, gerek kalite yönüyle korumak yönünde birçok faaliyetimiz var. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü olarak bizim olduğu gibi diğer birçok kamu kurum ve kuruluşlarında faaliyetleri var. Bu anlamda biz Eğirdir Gölünü hem korumak hem de gelecek nesillere daha güzel bir şekilde aktarmak anlamında adımlar atıyoruz. Eğirdir Gölüne deşarj olan derelerdeki çökerti durumundaki tarımsal atıkların göle inmesini engelleyerek temizleme çalışmasını bir an evvel yağışlar başlamadan böyle bir çalışmayı başlattık. Eğirdir Belediye Başkanımızın da makine destekleriyle bu çalışma başladı.

DÖNEMSEL FAALİYETLER DIŞINDA

YAPISAL PROJELER UYGULAYACAĞIZ

Bu çalışma sadece Eğirdir’de olduğu gibi Senirkent’te Pupa Çayında, bir diğer taraftan Gelendost’ta Yenice Çayında da çalışmalar devam ediyor. Burada maksat sezonsal tarımsal kirliliğin göle ulaşımını engellemektir. Bunlar belki dönemsel faaliyetler fakat bunun dışında da yapısal bir takım projelerimiz de var. Buda nedir Eğirdir Gölü bu yörenin gözbebeği ve can damarıdır, müthiş bir tarımsal potansiyel var. Türkiye’nin en kaliteli meyveciliği Eğirdir’de, Isparta’mızda yapılıyor. Dolayısıyla biz Eğirdir Gölü’nü hem koruyacağız, hem geliştireceğiz hem de modern tekniklerle insanlarımızın hizmetine sunacağız. Tüm bunları birlikte yapacağız. Bunun dışında asıl bizim kalıcı yapısal projelerimizde Eğirdir Gölümüzü tasarruflu olarak kullanmak adına bir an önce vahşi sulamanın açık sistem sulamanın kapalıya döndürülmesi projelerimizi tamamladık. Sayın Vekillerimizde bunları takip ediyorlar.  Ekonomik bütçe çerçevesinde yavaş yavaş en büyük proje olan Atabey Sulamamızın ihalesini yapıp kazmamızı vurduk. Allah nasip ederse orayı boruluya döndüreceğiz, öte taraftan Senirkent, Yalvaç, Hoyran ve Gelendost’u da borulu sisteme döndüreceğiz. Bu da yapısal olarak Eğirdir Gölü’nü korumak adına yapmış olduğumuz adımlar.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1566 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...