SDÜ Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi “Erişilebilir Üniversite Ödülü”ne Aday

18 Aralık 2020 15:52

Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve tek Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, “Erişilebilir Üniversite Ödülü” adayları arasında yerini aldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran uygulama, tasarım ve projeleri ödüllendirmek adına hayata geçirilen oylama başladı. Toplamda 9 kategorinin yer aldığı oylamada Üniversitemiz Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi “Erişilebilir Üniversiteler” kategorisinde aday gösterildi.

Bu kapsamda “Erişilebilirlik Ödülü”; "Erişilebilir Tasarımlar ve Ürünler”, “Erişilebilir Dijital Uygulamalar”, “Erişilebilir Kamu ve Kurum Kuruluşları”, “Erişilebilir Üniversiteler”, “Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri”, “Erişilebilir İşyerleri”, “Erişilebilirlik Sosyal Sorumluluk Projeleri”, “Erişilebilirlik Alanında Bilimsel Çalışmalar” ve “Projeler ve Erişilebilir Medya İçeriği" kategorilerinde oylama yapılabilecek.

Bakanlığın başlattığı oylamada; engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata katılımına ve kamu hizmetlerinden yararlanmalarına katkı sağlayan proje, uygulama ve hizmetlerini kamuoyuna duyurmak ve erişilebilirlik alanında yapılabilecek çalışmaları teşvik etmek amaçlanıyor.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1582 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...