“Şehir Hastanesinin salgınla Mücadelede önemi büyük”

19 Aralık 2020 11:01

Isparta Şehir Hastanesi salgın döneminde bölgedeki vakaların üstesinden gelmeyi başardı. Yoğun bakım servisinde yüzlerce hasta şifa buldu.

Uzman doktorlar burada her gün hasta verilerini takip ediyor. Amaçları, virüsün en yakında olduğu yoğun bakımdan hastaların iyileşip bir an önce çıkması.

Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Keskin’in vatandaşlardan tek istediği var. O da maske, mesafe ve hijyen kuralına riayet etmeleri.

Keskin, “Isparta Şehir Hastanesi 138 yetişkin yoğum bakım yatak sayısıyla hizmet vermektedir. Bu süreçte hastalarımıza moniterizasyon desteği solunum desteği, ventilatör desteği vermekteyiz oksijen desteği verilmekte  hastalarımıza bu süreçte biz uzman hekimlerimiz sağlık personelimiz tarafından hastalarımızın 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti vermekteyiz. Sağlık bakanlığımız tarafından önerilen bütün tedavileri kesintisiz olarak yapabilmekteyiz 8-9 aydır bununla mücadele ediyoruz etmeye çalışıyoruz zaman zaman kapasitemizin dolduğu günlerimiz oldu gerçekten çok zorlandık halkımızdan ricamız bu süreçte sosyal mesafeye dikkat etmeleri, maske kullanmaya özen göstermeleri ve gerekmediği sürece dışarıya çıkmamalarını istiyoruz.    

Tabi ki bizler sağlık çalışanlarıyız bizim görevimiz bu fakat tabi herkesin taşıyacağı bir yük vardır ve bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz tek bir şey vardır bizim yükümüzü kaldırabileceğimiz ölçüde bir yükle muhatap olursak hiçbir sıkıntı olmaz çünkü bizler hastaların sağlığı için buradayız ama sadece bize güvenerekten de hareket etmesinler kendileri sosyal hayatında ev ortamında maske, mesafe ve izolasyon konusuna dikkat ederlerse biz bu virüsü yeneriz” diye konuştu.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 2051 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...