“Yerel üyelerimizin ihracatını nasıl artırabiliriz bunun çabası içerisindeyiz”

23 Aralık 2020 15:30

MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Keçebir, Global zincir toplantılarının birini de Isparta’ya yaptıklarını belirterek; “Yurt dışındaki üyelerimiz Türkiye’den ürün ve hizmet satın almak istiyorlar. Bu noktada MÜSİAD en rahat ve en sağlam köprü durumunda” dedi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Keçebir, MÜSİAD Isparta Şubesini ziyaret ederek düzenlenen toplantıya katılıp, üyelerin üretmiş olduğu ve üreteceği ürünlerin yurt dışına pazarlanması imkanları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dernek Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Keçebir’in yanı sıra MÜSİAD Burdur Şube Başkanı Kerim Albayrak ve MÜSİAD üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan; “MÜSİAD büyük bir camia. Global Üst Kurulu Başkanımız sayın Mehmet Fatih Keçebir de bu camianın bir parçası. Kendisine emeklerinden ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Globalleşen dünyamızda fikir deneyimleriyle bizleri bilgilendirecekler. MÜSİAD Isparta üyelerinin dünya pazarıyla buluşturmak için gayret sarf ediyorlar. Kendileri bu bağlamda ilimize geldi ve bizleri ziyaret ettiler. Kendilerinin vereceği bilgilerin son derece yararlı olacağı kanısındayım. Çok önemli birikimlerini bizimle paylaşacaklarından ve ziyaretlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Keçebir de toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınmasında ihracatın büyük önem taşıdığını ve MÜSİAD’lı işadamlarının da bu konuda önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “Biz MÜSİAD Global olarak tazelenme sürecine girdik ve yaklaşık 2 yıl kadar devam eden bu süreci tamamladık. MÜSİAD Global ve MÜSİAD Yerel olmak üzere iki ayrı yapı kurgulandırdık. Şimdi ise bunun meyvelerini aldığımız dönemdeyiz.

MÜSİAD, 26 Şube 48 Temsilcilik 1500 yurt dışı üyesi toplamda da 11 bin 500 üyesiyle kendi alandı ülkemizin en yaygın sivil toplum örgütü hüviyetindedir. Bugün Isparta’dayım ve bugün bu bina altında olmaktan ayrıca mutluluk ve onur duyuyorum. Zira, bu bina ile ilgili anılarım var. Yaklaşık 2 yıl kadar önce Yalçın Başkanımla Isparta Şubesinin ofisi neresi olacak diye, ofis bakmak üzere Isparta’ya ziyarete gelmiştim. Alternatif yerler aramıştık. Ancak, böyle bir vizyon bende yoktu. Böyle bir binayı Isparta’mıza kazandırdıkları için sayın Yalçın Başkanımıza ve yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum. 135 yıllık tarihi bir binada, tarihi bir konutta bu toplantıyı icra etmek yapılacak faaliyetlerinde önünü açacak ve bizlere önemli katkılar sunacaktır.

MÜSİAD Global olarak ülke genelinde zincir toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılardan birisini de bugün Isparta’da gerçekleştiriyoruz. Bu yöndeki toplantı trafiği ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zira, yurt dışındaki üyelerimiz Türkiye’den ürün ve hizmet almak istiyorlar. Bu noktada MÜSİAD en rahat en sağlam köprü durumunda. Biz MÜSİAD’daki yerel üyelerimizin ihracatını nasıl artırabilirizi işte bu toplantıda toplantıya katılan arkadaşlarımızla hep birlikte konuşup, tartışacağız” dedi.

Ziyaretin sonunda ise, MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan tarafından MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Keçebir ve MÜSİAD Burdur Şube Başkanı Kerim Albayrak’a günün anısına plaket takdim edildi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1837 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...