“12 Fabrika inşaatı için ruhsat verdik”

24 Aralık 2020 17:58

Sav mücavir sahası içerisindeki 65 hektarlık sanayi alanında 12 fabrika inşaatına ruhsat verildi. Belediye, altyapı inşaatına başladı. Belediye Başkanı İpekçi, yakın zaman içinde fabrika sayısının 30’a çıkacağını söyledi.

Sav Belediyesi mücavir saha içerisinde yer alan Gençlik ve Spor Müdürlüğü tesisleri yanında 65 hektarlık alan imarda ‘sanayi alanı’ olarak geçiyor. Bu alanın şehir merkezine sadece 6-7 km. uzaklıkta olması yatırımcıları ve girişimcileri Sav’a çekiyor. Sav Sanayi Bölgesi’ndeki 65 hektarlık alanın 40 hektara yakını Milli Emlak’a ait. Gerisi ise şahısların. Milli Emlak Müdürlüğü, talep üzerine sanayi alanındaki tüm taşınmazları satışa çıkardı. En son satılan taşınmazın m2’si 390 TL’den satıldı. Daha önce o bölgedeki arsanın m2’si 90 TL idi. Bu rakamsal değişiklik bile Sav’ın ne denli cazibeli olduğunu ortaya koyuyor.

Sav’da başlayan sanayileşme hamlesi Belediye Başkanı Şakir İpekçi’yi mutlu ediyor. Sav Belediyesi, şu ana kadar bu alan içerisinde yapılacak 12 fabrikaya ruhsat verdi. Ruhsat başvuru süreci devam eden başka yatırımlar da var. En çok mobilya ve gıda firmalarının ilgi gösterdiği Sav sanayi alanında yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu altyapısı için de inşaata başlandı. Belediye, altyapı ihtiyacının tamamını hızlı bir şekilde yerine getiriyor. Belediye Başkanı Şakir İpekçi’ye göre, Sav sanayi bölgesinde yakın zaman içinde 30 fabrika inşaatı tamamlanacak ve faaliyete geçecek.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...