KAYAK MERKEZİNİN YENİ İŞLETMECİSİ: DAVRAZ TURİZM A.Ş.

25 Aralık 2020 14:27

Davraz Kayak Merkezi’nin mekanik tesisler ve altyapı hizmetleri işletimi Özel İdare bünyesindeki şirkete aktarıldı. 2021 sezonu için fiyat tarifesi yeniden düzenlendi.

İl Özel İdaresi bünyesindeki Davraz Turizm A.Ş’nin işletmesindeki Davraz Kayak Merkezi mekanik tesisleri ve altyapı hizmetlerine yapılan zam kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ömer Seymenoğlu’nun talimatları doğrultusunda yapılan fiyat tarifesi düzenlemesine göre, mekanik tesislerden tek çıkış ücreti 13’den 15 TL’ye, 10 çıkış bedeli ise 80 TL’den 100 TL’ye çıkarıldı. Yeni tarife kapsamında günlük sınırsız kart uygulaması kaldırıldı. Otellere uygulanan özel indirim bu sene uygulanmayacak.

İl Özel İdaresi bünyesindeki Davraz Turizm A.Ş’nin işletmesindeki Davraz Kayak Merkezi’nin giderleri de bu şirket tarafından karşılanıyor. Yıllık 1 milyon TL elektrik, yıllık 2 milyon TL de personel maaşı gideri olan Davraz Turizm A.Ş, yeni sezon fiyatlarını belirlerken gelir-gider dengesini dikkate aldığı bildirildi. Birlik tarafından işletilirken Davraz Kayak Merkezi’ne İl Özel İdaresi maddi yardım yapılabilirken bu yıl şirket bünyesine geçtiği için her hangi bir kaynak aktarımı yapılamayacak. Yeni fiyat politikasında bu durum da etkili oldu.

Davraz Kayak Merkezi’nde mekanik tesislere tek çıkış ücreti 15 TL olarak belirlenirken Sarıkamış’ta bu rakam 10 TL, Erciyes’te ise 14 TL..

Öte yandan Davraz Turizm A.Ş, yeni sezona hazırlık kapsamında kayak merkezinde altyapı yatırımları yaptı. Yaz döneminde yapılan altyapı yatırım değeri yaklaşık 10 milyon TL. Mekanik tesislerin bakım ve onarımı için de 2.5 milyon TL’lik harcama yapıldı.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...