Emniyet Müdürlüğünden Yeni tip silah ruhsatları ile ilgili duyuru

25 Aralık 2020 14:40

Bugüne kadar vatandaşlarımızın ikametinin bulunduğu yerden sorumlu kolluk kuvvetince düzenlenmekte olan silah ve tüfek ruhsatları artık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce düzenlenerek vatandaşın ikamet adresine PTT aracılığı ile gönderilecek.

Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan duyuru şöyle: “6136 sayılı Kanun kapsamında düzenlenen silah ruhsatları (Tabanca vs.) ve 2521 sayılı Kanun kapsamında düzenlenen yivli/yivsiz tüfek ruhsatları bugüne kadar vatandaşlarımızın ikametinin bulunduğu yerden sorumlu kolluk kuvvetince düzenlenmekteydi.

Bahse konu silah ve tüfek ruhsatları Türkiye genelinde aktif hale getirilen Ateşli Silahlar Projesi (ASİP) kapsamında, 24 Aralık 2020 tarihi itibariyle Isparta il ve ilçelerimizde uygulamaya başlanacağından; silah ruhsatı talebinde bulunan vatandaşlarımızın müracaatları yine ikametinin bulunduğu yerden sorumlu kolluk kuvvetince kabul edilerek, Valilik/Kaymakamlık Makamının onayından sonra, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne iletilecek ve yeni tip ruhsatlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce düzenlenerek vatandaşın ikamet adresine PTT aracılığı ile gönderilecek, vatandaşlarımızın yeni tip ruhsatlarını teslim almak için İl Emniyet Müdürlüğüne gelmesine gerek kalmayacaktır.

Ayrıca silah ruhsat müracaatı kapsamında istenen belgelerin yanında MERNİS Sisteminde (Yeni Kimlik Kartı) biyometrik fotoğrafı bulunmayanların kesinlikle biyometrik fotoğraf ve ilgili bankalardan gişeden kart ücretinin (60 TL) yatırılarak alacakları makbuz ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Uygulama 24 Aralık 2020 tarihi itibariyle İlimizde başlayacaktır. Silah Ruhsat İşlemleri ile ilgili bilgi ve örnek dilekçelere www.ısparta.pol.tr sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 4686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...