“MÜSİAD’ın hedefi Orta Ölçekli Sanayi Siteleri kurmak”

26 Aralık 2020 09:51

Müstakil İşadamları Derneği Genel Merkezi, ilkini Tekirdağ’da gerçekleştirdiği orta ölçekli sanayi siteleri projesini yurt geneline yaymak istiyor. Milli Üretim Üssü vizyonlu orta ölçekli sanayi sitesi projesi kapsamında üretime yönelik iş yapanlar için bir üst lige çıkma, büyüme fırsatı sunulacak.

                MÜSİAD üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “küçük sanayi sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” kurmayı hedefliyor. Isparta’da da bu yönde çalışmalara başlandı. MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, orta ölçekli sanayi sitesi projesi için yer tespit çalışmalarının sürdüğünü, en iyi yerin proje alanı olarak belirleneceğini ifade etti.

                Büyümek isteyen sanayi tesisler için organize sanayi bölgelerindeki işletmelerin büyük geldiğini belirten MÜSİAD Başkanı Baysan, “küçük bir atölyede faaliyet gösteren işletmeyi direk OSB’ye göndermiyorsunuz. Sorunlar çıkıyor. MÜSİAD bu sorunu bildiği için küçük sanayi işletmelerini bir basamak üste çıkaracak orta ölçekli sanayi siteleri projesi geliştirdi. Milli üretim üssü kurulması hedefleniyor. Biz de Isparta’da tespit edilen yerleri değerlendiriyoruz. 300-500-600 m’lik işyerleri oluşturacağız. Üretimde büyümek isteyenleri bir basamak yukarıya taşımak istiyoruz. Sonra OSB’ye geçebilir. Sanayi sitemizde üretime yönelik projeler için imkan ve fırsat sunacağız” diye konuştu.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1866 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...