Altın çalanları Polis yakaladı

29 Aralık 2020 15:42

Mahallelerde yastık altında altını olduğunu tespit ettikten sonra polis süsü vererek yapılan dolandırıcılık olaylarına yenileri eklendi. Geçtiğimiz haftalarda Zafer Mahallesi’nde yaşanan dolandırıcılık olayına bir yenisi daha eklendi. Taktik aynıydı.

Türkiye genelinde kendilerine polis süsü vererek yapılan dolandırıcılık vakaları Isparta’da şu ana kadar 2 kez görüldü. Daha önceden yaptıkları araştırma ile evinde yastık altı altı varlığı olduğunu tespit eden dolandırıcı şebekesi, polis süsü vererek yaşlıları mağdur ediyor. Önceden tespit ettikleri yaşlı vatandaşları arayan dolandırıcılar ‘biz polisiz. Altın hırsızlık olayı var. Siz şüphelisiniz. Altınlara bakacağız” diyorlar. Kolayca aldanan yaşlı vatandaşlar polis süsü veren dolandırıcıları evine kabul edip altınları gösteriyorlar. Geçtiğimiz haftalarda Zafer Mahallesi’nde yaşanan dolandırıcılık olayı Isparta Emniyet Müdürlüğü’nün titiz çalışması sonucu anında çözüldü. Dolandırıcılar Antalya’da yakalandı.

Isparta’da geçtiğimiz cuma günü aynı senaryoda ikinci olay yaşandı. Emniyet yine polis süsü vererek yaşlıları mağdur eden başka bir dolandırıcı ekibi anında yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları polis diye arayan kötü niyetli kişilere inanmamaları konusunda uyardı.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1320 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...