“Isparta Gülyağı” Tescil Belgeleri Takdim Edildi

30 Aralık 2020 18:20

Isparta Ticaret Borsası tarafından Türk Marka ve Patent Kurumuna yapılan başvuru sonucunda ‘’Isparta Gülyağı’’ tescillenerek koruma altına alınmıştı. İlimizde üretilen gülyağının markalaşmasını sağlamak ve kalitesini korumak amacıyla 2018 yılında başlatılan çalışmalar başarı ile sonuçlanmıştı.

“Isparta Gülyağı” Coğrafi İşaret logosunu kullanmaya hak kazanan firmalar her yıl denetime tabi tutularak belgeleri yenilenmekte.

Bu kapsamda Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, 2020 sezonundaki üretimleri için ‘Isparta Gülyağı’ Coğrafi İşaret Logosunu kullanmaya hak kazanan firmalara belgelerini takdim etti.

Başkan Adar, belge takdim töreninde şu sözlere yer verdi: “2020 yılı sezonunun son tescil belgelerini almaya hak kazanan Nem Gülyağı firmasının sahibi aynı zamanda Meclis Başkanımız olan Mehmet Ali Doğan beyi ve Aksakal Gülyağı firmasının yetkilisi Cem Aksakal beyi kutluyorum. Isparta’nın en önemli ürünlerinden biri olan Isparta Gülyağı’nın standardizasyonu ve markalaşması  yolunda Borsamızın çabalarını karşılıksız bırakmayarak değerimize sahip çıkmaları sektör adına memnuniyet vericidir.  Coğrafi işaretli ürünlere artan ilgiden ürünlerini tescilleten firmalarımız da muhakkak faydalanacaktır. Bu sektörde faaliyet gösteren tüm üyelerimizi ve firmalarımızı aynı hassasiyeti gösterip coğrafi işaret belgesini almaya davet ediyoruz. Ayrıca,  her yıl sonunda ‘Isparta Gülyağı’ coğrafi işaret belgesini alan firmalarımızı Borsamızın kurumsal internet  sitesi ve sosyal medya hesapları  aracılığı ile kamuoyuna açıklayarak farkındalığı artırmayı planlıyoruz.” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...