“Pandemi sürecinde bile muhtarlar olarak Belediye hizmetlerinde sıkıntı yaşamadık”

30 Aralık 2020 18:21

Dün Halı Sarayı Düğün Salonunda gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısında konuşan Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, pandemi döneminde belediye hizmetlerini alma konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarını kaydetti.

Büyükleblebi konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bundan önceki dönemlerde aslında 1,5 aylık dönümlerde belediye başkanımızın da takdiriyle bizlerle istişare için her 1,5 ayda bir mahalleye giderek oradaki 3 – 4 mahallenin genelinin ihtiyaçları odaklı toplantımız oluyordu. Ama pandemiden dolayı bu toplantıları iptal ederek, sosyal mesafeye uygun olduğu için artık toplantımızı burada yapıyoruz.

Bu toplantımızda öncelikle 2020 yılını değerlendirmek istiyorum. Belediyemizle neler yaptık, hangi mahallelerimize hizmetler yapıldı, bunlardan bahsetmek istiyorum. 2020 yılı öncellikle 3. Aydan sonra Türkiye’ye gelen Covid-19’la beraber hem ülkece hem dünyada sıkıntılı bir dönem geçirdik. Ama buna rağmen, böyle bir dönemde bile muhtarlar olarak belediye hizmetlerindeki akışta bir yavaşlama ya da aksaklık veya sıkıntı yaşamadık. Çünkü Belediyemiz hem pandemi ile mücadelede mahallelere destek verdi, hem de hizmet akışının da devamını sağladı. Bununla alakalı biz muhtarlar olarak vatandaşlarımızın huzurunda rahat ettik. Çünkü ilk müracaat yeri Muhtarlar olduğu için ilk sıkıntıda mahallelinin müracaat ettiği yer muhtarlardı. 

2020’de biz hangi çalışmaları yaptık? Pandeki ile mücadelede yine belediye ile işbirliği ile ev ev maske dağıtımı yaptık. Çocuk parklarımızda 3 – 4 güne bir dezenfekte işlemleri yapıldı. Pandemi dolayısıyla iş kaybı oluşan vatandaşlarımızı tespit edip belediyemizin desteği ile de koli dağıtımları gerçekleşti. Sadece pandemi ile mücadelede sınırlı kalmadı. Aynı zamanda hizmet akışı devam etti. En çok mutlu olduğum konu; 1,5 ay önce Akdeniz muhtarlar federasyon başkanını Isparta’da misafir ettik. Bundan 8 ay önce gelmişti kendileri ve 8 ay sonra tekrar Isparta’ya geldiler ve geldiklerinde bizi onurlandıran bir ifadede bulundular.

Dediler ki şehir merkezindeki değişim hem de Isparta’yı Akdeniz bölgesinde en temiz şehir olarak ifade ettiler. Bu bizleri mutlu etti. Son dönemde ise sayın Belediye Başkanımızı bizim mahallelerimizde özellikle çocuk parklarımızda 15 yıldır değişmeyen oyuncaklar vardı. Bununla alakalı biz 3 ay önce başkanımıza muhtarlar olarak talepte bulunmuştuk. Belediye başkanımız bu konuya da duyarlılık göstererek şu anda 38 adet çocuk parkımızın yenileme işlemleri yapılıyor ayrıca 4 adet de çocuk parkı yapılıyor. Biz muhtarlar olarak en zor görevi üstleniyoruz.

Bunun zorluğu şu; bize vatandaşımızın yaptığı talepleri makama ilettiğimizde cevap alamadığımız zaman biz orada tıkanıyoruz. Cevap alamadığımız dönemlerde de şevkimiz kırılıyordu geçmiş dönemlerde. Ama bu dönem sayın Belediye başkanımıza vatandaşın sesi olarak her geldiğimizde hep taleplerimize uygun olarak mahallelerimize hizmetin aktarılmasını sağlıyorlar. Bununla alakalı da başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TURAN MAHALLESİ MUHTARINDAN

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in konuşması öncesinde Turan Mahallesi Muhtarı Ali Büyüksilleli tarafından Başkan Başdeğirmen’e Teşekkür Plaketi takdim edildi.

*ÖZGE KILINÇ

Bu haber 1589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...