“Yaptıklarımızdan çok daha fazlasını Yeni Yılda yapmamız gerekiyor”

30 Aralık 2020 18:23

Dün saat 10.30’da Halı Sarayı Düğün Salonunda Koronavirüs pandemisi tedbirlerine uygun olarak yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Daire Müdürleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi’nin konuşmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ülkemiz ve dünya genelinde etkili olan covid-19 salgınını dolayısıyla ağır maliyetle yatırımları ertelediklerini belirterek; “Devletimiz de tabiki bu dönemde çok büyük bir masraf gerektiren bir hadise çıktı önümüze buralara harcama yapmak zorunda kaldı. Büyük yatırımlara girmekten biz de imtina ettik” dedi.

Başdeğirmen konuşmasında; “Sayın Muhtarlar Derneği Başkanımızın da söylediği gibi bu toplantıları biz mahallelerde yaparak çok daha fazla bir etki alanı içerisine girebiliyorduk. Ancak maalesef ki hala içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminden dolayı maalesef bu şekilde toplantılarımızı ertelemek zorunda kaldık ve mümkün olduğu kadar da kuralara uyarak birbirimizi unutmamak amacıyla birada bu toplantımızı yapıyoruz. 

“GÖREVİMİZİN 21’NCİ AYINDAYIZ”

İçerisinde bulunduğumuz dönem gerçekten çok sıkıntılı bir dönem. Her yönden sıkıntılı bir dönem. 2020 yılı bize çok faydalı olan çalışmaları yapamadığımız ve tüm insanlar olarak çok sıkıntı çektiğimiz bir yıl olarak aklımızda kalacak. Çünkü bu yılın başından beri pandemiden dolayı ve onun dışında ülkemizin doğal afetlerden dolayı yaşamış olduğu bu sıkıntılı günler bizleri gerçekten hem üzdü, hem yordu. Yüce rabbimizden dileğimiz, 2020 yılı içerisindeki bu sıkıntılı dönemlerin ve her türlü afetin zorlukların 2020’de kalması ve 2021 yılında da bizlere sağlıklı mutlu huzurlu çok daha güzel hizmetler yapabileceğimiz günleri nasip etmesi. Beraber bir yılı daha bitirdik. Biliyorsunuz 2019 yılının 31 mart itibariyle seçimlerden sonra başlamış olduğumuz görevin şu anda 21. Ayında sizlerle beraber görev yapıyoruz. Bu 21 ay içerisinde şuna inanın ki gerçekten vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler bunlar. Tüm mahallelerimizde herhangi bir çok sıkıntı yaşayan, zorluk yaşayan hiçbir vatandaşımıza karşılaşmadık. Geçici sıkıntılar oldu ve anında çözüldü. Burada sizlerin gerçekten çok büyük gayreti var. Her zaman şunu söylüyorum; vatandaşla belediye arasındaki en önemli köprü sizlersiniz. Sizlere gelen vatandaşın talepleri bizlere ulaştığında bizler anında tüm ekibimizle beraber işbirliği ile yerine getirdik ve o bölgedeki vatandaşlarımızın mutluluğunu sağladık. Amacımız da budur. Seçim amacımız, bu görevi alma amacımız, içerisinde bulunduğumuz sorumluluk bunu gerektirir. Bölgedeki vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerine katkı sağlamaktır.

“BELEDİYE BAŞKANININ YÜZÜ GÜLECEKSE MUHTARLAR SAYESİNDE,

MUHTARIN YÜZÜ GÜLECEKLE BELEDİYE BAŞKANINI SAYESİNDE”

Bizler de bu doğrultuda sizlerle olan işbirliğimizle, iyi diyoloğumuzla gereken her türlü çalışmayı yerine getirdik. Biz şunu diyoruz; belediye başkanının yüzü gülecekse muhtarlar sayesinde. Muhtarın yüzü gülecekle belediye başkanını sayesinde. Bunlar bir ekip işidir. Eğer biz ekip olarak çalışabilirsek, istişareye açık olursak zaten bu sorunların olması mümkün değil. Vatandaşlarımızın da mutlu olmaması mümkün değil. Bazen, belki de tabi ki siyasi görüşüne aykırı olabilir, sevmeyebilir, beğenmeyebilir, rakiptir, bunların karşılığında da yaptığımız ancak yapılmamış gibi gösterilen çalışmalar da oldu. Bunlara da söyleyecek bir sözümüz yoktur. Vatandaş her zaman haklıdır. Öyle bile olsa varsa bir problem çözmek için hep beraber el birliği ile bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. 

“BÜYÜK YATIRIMLARA GİRMEKTEN BİZ DE İMTİNA ETTİK”

Şuanda tam 3 yılımız var. 3 yıl daha sizlerle beraber Allah ömür verdiği sürece bu şehrimize hizmet edeceğiz. Önümüzdeki bizim 3. Yılımız. Bu 3. Yılımız artık bizim gerçekten bugüne kadar yaptıklarımızın çok daha fazlasını yapabileceğimiz bir yıl olması gerekiyor. Tek dileğimiz 2021 yılında şu anda içerisinde bulunduğumuz bu zorluklardan bizi en kısa zamanda kurtarması ve sağlıklı bir şekilde işlerimize geri dönmemiz. Burada sadece bu pandemiden dolayı meydana gelen sıkıntılarda tabi ki maddi sıkıntılar yaşanıyor. Sizler de yaşıyor, esnafımız da yaşıyor, Devletimiz de. Tabiiki bu dönemde çok büyük bir masraf gerektiren bir hadise çıktı önümüze buralara harcama yapmak zorunda kaldı. Büyük yatırımlara girmekten biz de imtina ettik.

“AFAD, İTFAİYE VE DİĞER SOSYAL HİZMETLERLE İLGİLİ ALTYAPILARIMIZI TAMAMLIYORUZ”

Çünkü büyük yatırımlara girsek devletimizin farklı yerlerde yapmış olduğu çalışmalara mani olabiliriz korkusuyla ağır yüklü maliyeti yüksek olan yatırımları Ankara’ya götürmedik. Çünkü biliyorsunuz ülkemiz şu anda hem içeriden hem de sınır ötesinden birçok hainle uğraşmak zorunda. Sayın Cumhurbaşkanımız çok büyük bir dirayetle bu tür sıkıntılara göğüs geriyor. Bu kadar afetler oluyor, anında Devlet orada. Devletimizin tüm üst düzey yöneticileri orada. Biz bir deprem ülkesiyiz. Isparta’da öyle. Sürekli sarsıntılarla bu süreci geçirmeye çalışıyoruz. Hiç tahmin etmediğimiz İzmir deprem bölgesi değil derken orada bile birçok insanımız vefat etti. Ülkemiz her zaman bu tür olaylara hazırlıklı olması gerekiyor. Burada da yapmamız gereken ne ise bu çalışmalarda bizlere de çok önemli görevler düşüyor. Allah korusun olası bir Isparta depreminde neler yaparız. Bunlarla alakalı bilgilendirme çalışmaları yapacağız.

Altyapıları oluşturuyoruz. .Bizim görevimiz sadece şehrimizdeki yolların kaldırımların yapımı, temizliği, parklar bahçeler değil tabi ki. Her türlü zorluk karşısında hep beraber en kısa sürede en iyi ve sağlıklı bir şekilde vatandaşımıza nasıl hizmet verebiliriz bizim en büyük düşünmemiz gereken durumlardan bir tanesi de budur. Sizlerle olan işbirliğimizden dolayı biler gerçekten çok fazla sıkıntı yaşamayacağımız umudundayız. AFAD, itfaiye ve diğer sosyal hizmetlerle ilgili altyapılarımızı tamamlıyoruz. Çok güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Allah korusun bir deprem olduğunda bizler sizlere ne getirebileceğimiz konusunda çok iyi hazırlandık. 

Biraz önce başkanımız yaptığımız çalışmalardan bahsetti. Ben bugün sizleri dinleyeceğim. Zamanı iyi değerlendirelim. Önemli olan burada sizleri dinlememiz. Notlarımızı almamız. Bütün daire müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımızla bizin talepleriniz nelerse hepsini not alıp önceden olduğu gibi o konuları yerine getireceğiz” dedi.

MUHTARLAR SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Toplantıda daha sonra Mahalle Muhtarları tek tek söz alarak mahallelerindeki sorunları anlattılar. Söz konusu sorunlar çözümlenmek üzere Belediye Daire Müdürleri tarafından not alındı.

*ÖZGE KILINÇ

 

Bu haber 1611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...